Zo kan je duurzaam tuinieren

Steeds meer mensen gaan op een duurzame manier leven. Vaak wordt dit gedaan door middel van duurzame kleding en voedsel. Maar ook met tuinieren kan je het op een duurzame manier doen. In deze blog kan je verschillende manieren lezen. 

Voedsel verbouwen

De manier ligt best wel voor de hand. Een manier om dan duurzaam te tuinieren is dan ook om je eigen voedsel te verbouwen. Je kan zelf bepalen welke groenten en fruit je gaat verbouwen. Maar sommige groenten en fruit zijn erg gemakkelijk en is dan ook zeker erg haalbaar. Het is super leuk om elke week vooruitgang te zien in de plantjes. Er moet wel wat tijd en moeite ingestoken worden, maar dit is het zeker waard. Het is dan ook een stuk goedkoper dan vers groenten en fruit te halen. 

Water verzamelen 

Een andere goede manier om duurzaam te tuinieren is om regenwater te verzamelen. Als je dit doet kan je dan ook dit water gebruiken voor verschillende einddoelen. Dit water kan je natuurlijk gebruiken om dit water te gebruiken om jouw tuin te besproeien als het al een tijdje niet heeft geregend. Zo kan je als het veel regent het water verzamelen voor momenten in het jaar waarin het niet regent. Hierdoor kan je het hele jaar door jouw tuin op een duurzame manier water geven. 

Bomen verplaatsenAls je jouw tuin gaat verbouwen, maar er staat een boom. Dan hoef je deze boom niet meteen om te kappen. De boom kan ook verplaatst worden naar een andere plek. Op deze manier kap je een gezonde boom niet om. Dit is natuurlijk een stuk duurzamer. Mogelijk durf je het zelf niet aan om deze boom te verplaatsen. Je kan dan altijd een bomenspecialist inschakelen. Van Voorthuizen is gespecialiseerd in het verzorgen en onderhouden van bomen. Zij kunnen dan ook altijd helpen.