Waarom de beuk als haagplant zo populair is

Beuk

Een haag tussen jouw tuin en die van de buren is een mooie aanvulling. Het ziet er beter uit dan een schutting en is bovendien beter voor de natuur. Vogels en insecten zullen je dankbaar zijn voor een haagplant. De beuk is met name populair als het gaat om haagplanten. Waarom dat zo is, dat lees je hier.

Beuk

Een haagplant kiezen

Als je een haagplant gaat kiezen dan is het belangrijk om te bepalen wat jij belangrijk vindt. Je wil natuurlijk allereerst privacy als je in de zomer buiten zit. Maar wil je ook een haag die in de winter zijn bladeren houdt of juist niet, zodat je in die periode meer licht in huis haalt? De beuk is daarvoor ideaal want deze verliest zijn bladeren in de winter. In het voorjaar groeien ze snel weer terug.

Voor de dieren

Haagplanten en met name de beuk zijn goed voor dieren. Vogels kunnen erin zitten en insecten worden er blij van. Draag op die manier je steentje bij aan de natuur want veel dieren hebben zeker in grote steden weinig plekken waar ze ontspannen in het groen kunnen zitten. 

Beuk

Betaalbaar

Een andere goede reden om voor de beuk te kiezen is omdat deze simpelweg beter betaalbaar is dan andere haagplanten. Je kunt er dus veel van planten zonder al te veel geld kwijt te zijn. Bovendien geven ze een natuurlijke, sierlijke uitstraling aan je tuin. De beuk groeit wilt en je kunt hem wel snoeien, maar het zal altijd een plant blijven die een echt natuurlijke look geeft.