Plant nu je bloembollen voor je voorjaarsbloemen

We zijn ondertussen al november, wat betekent dat de temperaturen beginnen te zakken en de bladeren aan de bomen zich in herfstkleuren omtoveren. Ook bloemen beginnen te verwelken doordat er minder zon is en de temperatuur van de bodem begint te zakken. Net wanneer het die tijd van het jaar is, is het ook tijd om je bloembollen te beginnen planten. Wanneer je voorjaarsbloemen wilt die beginnen te bloeien in maart – april – mei zoals bijvoorbeeld Blauwe druifjes, is het nu hét moment om je bloembollen te beginnen planten. Dit moet namelijk voor de vrieskoude zodat de bollen zich nestelen in de grond en al genoeg voeding binnen hebben om de vrieskoude overleven.

Kleur in je tuin

Wat je ook kan doen, is in het voorjaar, wanneer de zon er terug doorkomt en de temperatuur weer begint te stijgen, al plantjes of bloemetjes kopen die al gegroeid zijn en deze planten in je bodem. Het nadeel hieraan is dat ze duurder zijn en dat je ook niet zeker weet of ze het wel overleven. Met bloembollen of zaadjes kan je meteen een hele hoop planten en ben je veel zekerder dat je bloemen zal hebben in je tuin aangezien er toch enkele zullen bloeien.

Er zijn ook vroege voorjaarsbloemen

Indien je niet wilt wachten op het late voorjaar om bloemen te hebben in je tuin, kan je ook vroege voorjaarsbloemen planten. Deze bloemen, zoals bijvoorbeeld sneeuwklokjes, kunnen zelfs bloeien wanneer het vriest en er sneeuw op de bodem ligt. Sneeuwklokjes zijn witte bloemen die kunnen variëren van grootte per soort. Het mooiste effect is om van alle soorten enkele bollen te kopen, er zijn er zo’n 20, en deze te verspreiden in je tuin. Plant deze in het najaar en zorg dat er een seizoen tussen zit. Zo ben je zekerder dat je bloemen op tijd zullen bloeien en je prachtige bloemen verkrijgt in je tuin.