Bolvormige boom planten

boom-kopen

Bolvormige bomen zijn erg in trek in Nederland. Dit zijn bomen die een bolle vorm hebben en de bolle vorm zit bovenaan de stam. De Catalpa is een boom die speciaal gekweekt wordt met een bolvormige kroon. Bomen met een bolvorm worden vaak aan een oprit geplaatst. Ook passen bolvormige bomen goed in strakke moderne tuinen. Het is belangrijk om de bolvorm elk jaar te snoeien zodat de vorm wordt behouden. Door de speciale manier van enten blijft de boom lekker compact en past daarom eigenlijk in elke tuin. De meeste bolvormige bomen blijven heel het jaar groen, wat ze nog leuker maakt voor in de tuin.

Bomen hebben veel goede eigenschappen

Bomen hebben veel verschillende eigenschappen die goed zijn voor de omgeving. Zo produceren ze veel zuurstof en halen ze slechte stoffen uit de lucht. Een soort van natuurlijke luchtfilter dus. Ook kunnen bomen veel regenwater vasthouden, zodat het riool ontlast wordt. Jaarlijks wordt het riool bij heftige regenval overbelast wat leidt tot overstroomde wegen. Het water kan nergens meer naartoe en zorgt voor overlast. Omdat bomen regenwater vasthouden hoeft dit niet gelijk naar het riool en is er minder risico op overstromingen. Vergroening van wijken en steden maakt mensen blij heeft onderzoek uitgewezen. Allemaal goede redenen dus om bomen te planten.  

Mooie sierbomen zorgen voor een kleurenspel

Wanneer je voor een echte siertuin gaat, kan de Photinia eigenlijk niet ontbreken. Deze boom krijgt bloemen in allerlei verschillende kleuren en vormen. Zo zijn de bloemen wit, rood en groen van kleur. Dit zorgt natuurlijk voor een mooi kleurenspel in je tuin. De Photinia heet ook wel de glansmispel. De glansmispel kan je kopen als bolvormige boom, maar ook als leiboom of haag. Door de vele bladeren is de glansmispel uitstekend te gebruiken als haag. Een meerstammige glansmispel is wat zeldzamere maar zeker niet minder mooi. Meerstammig is eigenlijk niks meer dan dat de boom bestaat uit meerdere stammen, maar kan een echt middelpunt van je tuin worden.