Zwembad vernieuwen?

Inmiddels al een aantal jaren een eigen zwembad in de tuin? Dan bestaat de kans dat je zwembad langzaam in het verval aan het raken is. De levensduur kan met het goede onderhoud altijd worden verlengd, is dit niet het geval dan zal je na verloop van tijd het zwembad moeten gaan vernieuwen. In dit artikel bespreken we aantal zaken die hierbij aan bod kunnen komen. 

Zwembadfolie of zwembad liner

Afhankelijk of je een standaard zwembad hebt of een zwembad op maat hebt, zal na enige tijd de zwembadfolie of zwembadliner gaan uitdrogen en loslaten. Dan is het belangrijk dat het zwembadfolie te vervangen. Niet alleen voor het zwembad zelf, maar in sommige gevallen ook voor de uitstraling van het zwembad. Sommige zwembaden hebben zwembadfolie van hoogwaardige kwaliteit waardoor er ook een bepaalde vorm van mozaïek erin terug te vinden is. Als dit zwembadfolie aan vervanging toe is zal dit ook in de mozaïek terug te vinden zijn. 

Zwembad onderdelen vervangen

Niet alleen het zwembad zelf hoeft altijd vernieuwd te worden, maar ook de onderdelen van het zwembad kunnen op zijn tijd worden vernieuwd. Denk hierbij aan het vernieuwen van de trap in het zwembad, de verlichting, maar ook de jets in het zwembad zullen op zijn tijd aan vernieuwing toe zijn. Vraag dan ook de expert om alles na te lopen alvorens het zwembad gerenoveerd wordt.

Zwembad uitbreiden 

Naast het vernieuwen van het zwembad kan er ook altijd gekozen worden om het zwembad uit te breiden. Wil je bijvoorbeeld minder tijd kwijt zijn aan het verwijderen van vuil uit het zwembad? Dan wordt het misschien wel eens tijd om zwembad lamellen aan het zwembad toe te voegen. Dit zal je niet alleen qua onderhoud behoorlijk wat tijd kunnen besparen, maar daarnaast is het ook nog eens veiliger als je thuis kleine kinderen rond hebt lopen.