Zo richt jij jouw thuiskantoor het beste in

Thuiswerken is voor veel mensen ingewikkeld gebleken, omdat je toch veelal wordt afgeleid door de rompslomp van je huishouden. Een eigen thuiskantoor in je huis kan dus enorm helpen om je productiviteit te verhogen. Dit hoeft echter niet te betekenen dat je een hele kamer hoeft op te offeren of je jezelf in een kaal hok hoeft op te sluiten. In dit artikel vind je tips om jouw thuiskantoor zo goed mogelijk in te richten. Dan kun jij snel, gemotiveerd en fijn aan het werk.

De meest belangrijke meubels

Hoe klein de ruimte ook is waar jij je thuiskantoor in bouwt, je zult altijd ruimte moeten maken voor een bureau en bureaustoel. Als dit in je ruimte past, dan heb je de belangrijkste onderdelen goed zitten. Om ervoor te zorgen dat je kantoor echter prettiger aanvoelt, kun je een kleed plaatsen onder deze meubels. Zo krijgt je kantoor direct een warmere uitstraling. Als je er plaats voor hebt, dan helpt het ook enorm om een bank of fauteuil te plaatsen in je kantoor. Hier kun je zitten wanneer je moet brainstormen of als je een pauze nodig hebt zonder tierende kinderen om je heen. Daarnaast helpt dit ook mee met de warmere uitstraling van je thuiskantoor.

De nodige decoraties

Een kantoor kan niet zonder goede decoraties. Ze helpen met inspiratie voor creatieve oplossingen en zorgen voor een positieve uitstraling van de omgeving, waardoor je minder snel een negatieve bijsmaak krijgt van je eigen thuiskantoor. Begin met 70 x 100 formaat fotolijsten waar je inspirerende prints in kunt plaatsen om aan de muur te hangen. Je kunt deze afwisselen met kleinere lijsten als je een meer speelse uitstraling wil in je thuiskantoor. Wanneer je de muren hebt voorzien van de nodige bedekking, wat ook nog eens helpt met geluidsdemping, kun je overgaan op het plaatsen van planten. Planten zijn belangrijk voor het zuiveren van de lucht, wat belangrijk is wanneer je voor je werk de hele dag in één ruimte zit. Je kunt plantenpotten aan het plafond monteren om ruimte te besparen, maar een plankje aan de muur of een plant op je bureau zijn ook goede opties. Met één plant verbeter je de luchtkwaliteit in de ruimte al, maar hoe meer planten er groeien, hoe beter het ook werkt voor je mentale gezondheid. Om ervoor te zorgen dat je thuiskantoor niet verandert in een stinkend hok, omdat je hier lange uren achter elkaar zit, kun je ook geurstokjes of een geurkaars plaatsen. Zo zal de ruimte lekker blijven ruiken en zul je na elke wc-pauze weer genieten van de lekkere geur die je tegemoet komt als je weer je kantoortje binnenkomt.

Kleine manieren om het werken fijner te maken

Om jezelf een klein beetje extra’s mee te geven met het thuiswerken, kun je voor jezelf ook kleine verbeteringen binnenhalen. Denk bijvoorbeeld aan een voetensteun om je zithouding te verbeteren. Een kleine ventilator is prettig wanneer je geen ramen in de ruimte hebt die open kunnen. Een radiator kun je voorzien van een stenen bevochtiger die je aan de radiator kunt hangen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Wanneer je veel moet typen, kun je investeren in een polssteun aan de onderkant van je toetsenbord. Een prikbord is een leuke manier om je taken en doelen bij te houden. Ook kun je zo goed visualiseren als je over bepaalde taken moet brainstormen. Je kunt voor de veiligheid een bekerhouder monteren aan de zijkant van je bureau, zodat je nooit per ongeluk je pc of laptop onder knoeit. Je kunt nu ook investeren in goede geluidsboxen, zodat je tijdens je werk naar je favoriete muziek kunt luisteren. Aangezien je collega’s er nu geen last van hebben, kan het ook geen kwaad om de kwaliteit van je geluid te verbeteren. Nu je de vrijheid hebt om met alles te doen wat je wilt, zijn je wildste fantasieën voor kantoorgemak goed uit te voeren. Leef je dus uit met je thuiskantoor, want hier kan het!