Zo maak je de tuin winterklaar!

tuinmeubelen

Naarmate de seizoenen veranderen, de dagen korter worden en de temperatuur daalt is het belangrijk om je tuin winterklaar te maken. We hebben 3 eenvoudige stappen samengesteld die je laten zien hoe je je tuin winterklaar kunt maken. Het is niet moeilijk en het kost niet veel tijd of moeite, dus laten we beginnen!

1. Mulch aanvullen

De koude, harde grond van de winter kan vocht uit je planten trekken, dus het is verstandig om wat van die verloren mulch aan te vullen. Je kunt het rond al je planten plaatsen of alleen planten die het risico lopen te bevriezen (het hangt af van hoeveel tijd en geld je eraan wilt besteden). Om het eenvoudig en goedkoop te houden, voeg je ongeveer vijf centimeter mulch toe rond elke plant die langer is dan 6 centimeter. Dit zal helpen om ze warm genoeg te houden voor minstens nog een seizoen.

tuinmeubelen

2. Onkruid verwijderen

Onkruid verwijderen is een belangrijk onderdeel van het winterklaar maken van je tuin, want al dat extra groen berooft je tuin van voedingsstoffen en zonlicht en maakt het voor jou moeilijker om volgend jaar nieuwe zaden te planten.

Wanneer je hiermee begint, is het belangrijk om ervoor zorgen dat je onder de planten opruimt en alle dode planten of onkruid dat eromheen groeit, verwijdert. Je wilt natuurlijk de kans zo klein mogelijk maken dat er nog steeds groei plaatsvindt van planten die je niet in je tuin wilt hebben.

3. Tuinmeubelen bedekken

Het afdekken van tuinmeubelen is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om deze in de winter te beschermen. Houten meubelen moeten onder een zeil of plastic zeilen worden opgeborgen, metalen voorwerpen moeten worden opgeborgen in een afgesloten ruimte die vrij is van vocht.

Je kunt kleinere items ook beschermen door ze afzonderlijk in te pakken. Als je tuingereedschap hebt, zorg er dan voor dat je dit ook schoonmaakt en inpakt voordat je het voor de winter opbergt. Zo blijven ze ook droog en in goede staat.