Zo krijg je een lekker warm huis

stralingspaneel plafond

Een lekker warm huis is in de winter essentieel. Een warm huis geeft een gezellig gevoel en maakt het een stuk minder lastig om de koude winter door te komen. Er zijn verschillende manieren om je huis warmer te maken zoals het goed sluiten van je gordijnen en het maximaal isoleren van je huis. Ben je benieuwd naar meer tips voor het krijgen van een warm huis? Lees dan vooral verder.

Goede gordijnen

Als je goede gordijnen hebt kunnen je gordijnen al wat werk voor je doen. Zorg dat je overdag je gordijnen altijd open hebt staan om zo al het zonlicht van de dag je huis op te laten warmen en sluit de gordijnen zodra het donker wordt om de warmte van het zonlicht binnen te houden. Als je hier goed op let kan je gebruik maken van de natuurlijke warmte van de zon en bespaar je dus op onnatuurlijke energie.

Laat de verwarming vrij

Het is belangrijk om optimaal gebruik te maken van de warmte die de verwarming geeft. Zorg daarom dat er niks voor de verwarming staat. Denk hierbij aan gordijnen, banken of stoelen. Hoe vrijer je de verwarming haar warmte uit laat stralen hoe warmer het zal zijn in huis.

stralingspaneel plafond

Goede isolatie

Goede isolatie bespaart ook een hoop onnatuurlijke energie. Een huis verliest een hoop energie via het dak. Als je het dak dus goed laat isoleren scheelt dit een hoop energie. Je kan je zolder laten isoleren en zo een hoop meer warmte vast houden. Ook via de muren gaat veel energie verloren en dit is daarom ook de moeite waard om naar te kijken. Je kan de muren laten isoleren met spouwmuurisolatie.

Een stralingspaneel op je plafond

Je kan je huis ook warm houden door een stralingspaneel plafond te laten plaatsen. De stralingspaneel werkt als een verwarming en zo hou je je huis dus warm via het plafond. Dit heeft vele voordelen zoals het gelijkmatig warm houden van de gehele ruimte. Een stralingspaneel vormt een stabielere verwarming van je huis.