Zo beveilig je jouw huis beter

Driepuntssluiting

De winter komt er weer aan. Dat betekent onder andere dat het weer eerder donker zijn. Het donker is fantastisch voor inbrekers, zo kun je namelijk altijd in één oogopslag zien wie er thuis is en wie niet, oftewel waar kun je inbreken. Een inbreker kiest zijn slachtoffer echter wijslijk en lang niet ieder huis wordt aangedaan. Hij wil namelijk niet gezien worden en meestal betekent dat dus dat hij snel binnen wil zijn. Snel binnenkomen doe je alleen als de beveiliging matig is. Daarom geven we 3 manieren om de beveiliging te verbeteren.

  1. Bijzetsloten

Dit is de snelste manier om de beveiliging op orde te krijgen. Dit is zo geplaatst en daardoor ben je ook snel beter beveiligd. Nadeel is wel dat je meerdere handelingen moet verrichten om een deur goed af te sluiten. Dat werkt zo. Een bijzetslot is een slot dat je plaatst naast je hoofdslot. Deze zijn meestal niet gelijksluitend te krijgen met je hoofdslot. Hierdoor heb je dus meerdere sleutels nodig voor één deur. Ook werkt het niet zo goed als een driepuntssluiting.

  1. Camerainstallatie

Een manier om inbrekers flink af te schrikken is door ze op te nemen. Wanneer een inbreker weet dat zijn poging wordt opgenomen zal hij wel twee keer nadenken voor hij probeert binnen te komen. Een absolute beveiliging is het echter niet. Niet alle beelden zijn altijd even scherp en niet met alle beelden doet de politie wat, dat weet de inbreker ook. Daarom is het vaak beter om te voorkomen dat iemand er überhaupt in komt.

  1. Driepuntssluiting

Een van de beste manieren om je huis te beveiligen is met driepuntssluiting. Hiermee sluit je je deur dus in één keer op drie plekken af. Zo kan een inbreker geen koevoet meer tussen je deur zetten om hem open te breken. Ook draai je altijd in één keer alle haken in de schoot. De meeste meerpuntssluitingen hebben dan ook het SKG 3 sterren keurmerk wat betekent dat hij minstens 5 minuten een inbreker buiten houdt.