Zelf klussen in je nieuwe woning doe je met deze tips

Een verhuizing hebben veel mensen wel meegemaakt. De ene meer dan de ander. Het kan heel spannend zijn om te verhuizen. Maar iets wat zeker is, is dat een verhuizing en het klussen in je nieuwe huis een boel geld kost. Hoe kun je voordelig klussen? Is het voordelig klussen wel mogelijk?

Verhuizen

De verhuizing kan heel spannend zijn, want je verlaat eigenlijk de plek waarmee je heel vertrouwd bent en je verlaat het voor een nieuwe woning met een nieuwe omgeving. Het kan ook leuk zijn, want je hebt eindelijk de stap genomen om een droomhuis te maken die bij je past. Maar voor het maken van je droomhuis, moet je rekening houden met het budget dat je ervoor vrijstelt. Het kan namelijk een boel geld kosten, want het klussen is eenmaal niet goedkoop.

Kosten verhuizen

Het verhuizen kan een hoge kosten met zich meebrengen. En dat zijn vaak kosten waar je niet op zit te wachten. Zo betaal je bij de aankoop van een huis bijvoorbeeld de hypotheek. Er moeten ook verhuisdozen gekocht worden om je spullen daarin te stoppen en andere verpakkingsmaterialen die hier aanbod komen. Ook ga je waarschijnlijk een boel geld betalen aan de meubels en accessoires die je gaat kopen. Er zullen waarschijnlijk ook transportkosten zijn en bijvoorbeeld een verhuislift die je wilt gaan inhuren als je spullen hebt, die niet via de normale manier naar buiten/binnen gebracht kunnen worden. Zo kunnen we het nog hebben over een boel andere kosten die je waarschijnlijk kunt gaan maken. Maar wist je dat je naast al die kosten een manier kunt vinden zodat alles een stuk voordeliger is? 

Je kunt bijvoorbeeld goedkope verhuisbedrijven met elkaar vergelijken of zelfs een groot deel van hun taken zelf doen, zo voorkom je extra onnodige kosten. Door een boel zelf of met je vrienden te doen, bespaar je echt veel geld die je in andere dingen kunt steken. 

Goedkoop klussen

Goedkoop klussen in je nieuwe woning is zeker mogelijk. Je moet alleen goed opletten waar je jouw geld in steekt en goed vergelijken waar je het beste terecht kunt voor bijvoorbeeld materialen en kennis. Door alles een flinke tijd voor het klussen te plannen, voorkom je onverwachte kosten. Als je namelijk niet plant, dan kan het voorkomen dat er iets misgaat of dat er extra kosten aan iets gebonden waren zonder dat je dat wist. Dat is iets wat je zeker wilt voorkomen. Dan kost het wel wat meer energie maar je krijgt er ook wat voor.

Zorg ook voor goedkope meubeltransport. Dat is hetzelfde als ik zei met het vergelijken van bedrijven. Op die manier kun je de prijzen vergelijken en de kwaliteit van de diensten, maar ook zeer belangrijk de recensies. Als je iemand in huurt voor het klussen, moet je precies uitleggen wat je wilt, want soms doen ze iets meer zonder dat je ernaar vroeg en betaal je al gauw meer. 

Het is eigenlijk handiger om het aan een handige vriend, buurman of vader te vragen. Het is dan gratis en je hebt een mooi resultaat.