Welke kleur in de badkamer?

Wil je je badkamer een make-over geven? Of ga je binnenkort verhuizen en weet je nog niet zo goed hoe je je badkamer in gaat richten? Kleur heeft, net als in alle andere ruimtes in een woning, een groot effect op de sfeer. Voordat je overgaat tot het kopen van allerlei accessoires en elementen voor in je badkamer, is het daarom dus goed om te bepalen welke kleuren je eigenlijk in deze ruimte van het huis terug zou willen laten komen. We geven je graag meer uitleg over de effecten van verschillende kleuren.

Warme kleuren in je badkamer

Warme kleuren kun je goed combineren met witte meubels. Denk bijvoorbeeld aan een wit badmeubel in combinatie met een rode muur. Warme kleuren stralen samenhang en kracht uit. Ga je voor rood, dan brengt dit een passievolle, krachtige sfeer in je badkamer. Geel is daarentegen erg vrolijk en ga je voor oranje, dan staat dat voor warme en vreugde. Oranje wordt vaak vooral als accentkleur gebruikt.

Koele kleuren

Ben je meer van de koele kleuren? Dat kan natuurlijk ook. Ook deze kun je goed combineren met witte badmeubels. Maar ook zwart kan prima, denk bijvoorbeeld aan een zwarte wastafelkraan van https://www.mastello.nl in combinatie met aqua accessoires. Ook groen is een mogelijkheid. Dit geeft al gauw een gevoel van groei en vernieuwing. Blauw straalt daarentegen vrede uit en heeft een verfrissend effect. Ga je voor donkerblauw, dan staat dat voor waardigheid en vertrouwen. 

Ook violet in je badkamer is een optie: hiermee combineer je de kalmte van blauw met het energieke rood. Ideaal voor een badkamer waarin een bad staat; zo creëer je een rustgevend effect en kun je heerlijk even tot jezelf komen na een lange dag op het werk.

Voor welke kleuren ga jij in je (nieuwe) badkamer?