Wat zijn pvc vloeren?

Pvc vloeren

Een belangrijk onderdeel van je huis is wel de vloer. Het beslaat een groot gedeelte van de woning en bepaald daarom ook meteen de sfeer van een huis. Vloeren zijn er in vele soorten en maten, maar dat is met pvc vloeren nog wel even wat uitgebeider. Een pvc vloer bestaat uit een hard maar buigzaam kunststof. Dit maakt het tot een zeer stevige vloer die erg lang meegaat. Het is daarom ook een zeer duurzame investering voor je huis. Je bent voor jaren voorzien van een kwalitatief goede vloer.

Vele soorten

Wanneer je kiest voor een pvc vloer, dan heb je keuze uit honderden verschillende soorten. Het materiaal is welliswaar altijd hetzelfde, namelijk pvc. Maar de toplaag die zichtbaar is, is verkrijgbaar in vele verschillende soorten. Deze toplaag is een gedetprint van het materiaal van jouw keuze. Bijvoorbeeld een prachtige, warme parketvloer look, of juist een hele strakke betonlook. Het is maar net wat je wil en het is mogelijk.

Pvc vloeren

Duurzaam

Wanneer je een pvc vloer installeert in je huis, haal je een duurzame vloer binnen. Ze gaan jaren mee. Ook hebben ze geen last van eventueel vocht, het kan niet rotten. Daarnaast zijn plassen water geen probleem, daar waar echte houten vloeren kunnen kromtrekken of rotten. De vloer is ook extreem dun, waardoor het een prettig oppervlak is om op te lopen.

Makkelijke installatie

Waar je een parketvloer zou moeten laten aanleggen door de experts, is dat bij een pvc vloer niet nodig. Het is extreem simpel om deze vloeren zelf te leggen. Het is een kwestie van de planken tegen elkaar leggen en vastlijmen op de ondervloer. Door dit gemak hoef je dus geen expert te zijn om een strakke en stevige vloer aan te leggen in je eigen huis.

Makkelijk schoon te maken

Pvc vloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk. Dit betekent dat je kunt volstaan met een keer vegen of dweilen en je vloer ziet er weer tip top uit. Door de gladde bovenlaag droogt hij ook weer snel op na het dweilen. Om krassen of schade hoef je je ook geen zorgen te maken. Pvc vloeren zijnzeer sterk en krasbestendig.