Wat te doen bij daklekkage?

Daklekkage

Daklekkage is iets dat je liever voorkomt. Het kost namelijk een heleboel tijd, geld en moeite. Door je dak goed te onderhouden maak je de kans op daklekkage zo klein mogelijk. Echter kan daklekkage dan helaas nog steeds voorkomen. Mocht jij nou last hebben van lekkage aan je dak, dan zullen wij je een aantal tips geven om deze te verhelpen. Er zijn namelijk verschillende opties en mogelijkheden, die elk zijn voor- en nadelen hebben. Lees dit artikel dus even goed door, zodat je straks hopelijk goed weet wat je het beste kan doen tegen de lekkage aan jouw dak.

Daklekkage

Het dak plaatselijk repareren

De voordeligste optie is natuurlijk om het dak plaatselijk te repareren. Dit kost vaak namelijk het minste geld en is ook de minste moeite. Ga dus goed na op welke plekken je dak kapot of ernstig beschadigd is en repareer deze plekken. Zo los je de schade zo voordelig mogelijk op. Echter moet je jezelf wel afvragen of het renoveren van je gehele dak niet een beter idee is. Wanneer de dak lekt, kan het namelijk heel goed zijn dat er zich nog meer problemen voordoen in jouw dak en dat de kans op meer schade op korte termijn groot is. Om het gehele probleem in één keer goed op te lossen, zou je het dak dus kunnen laten renoveren. Renoveren is eigenlijk gewoon het vervangen van de gehele dakbedekking. 

Kijk goed naar je verzekering

Als je schade aan je dak hebt, gaat je dit natuurlijk heel wat geld kosten. Gelukkig is het zo dat je een groot deel hiervan terug kan vragen bij de verzekering. Veel van de daklekkage valt namelijk onder de brandverzekering. Dat klinkt misschien gek, maar we zullen het je uitleggen. De brandverzekering bevat een verplichte basisdekking. En deze verplichte basisdekking zijn een aantal dingen opgenomen, zo ook waterschade. Echter moet je hier wel goed opletten. De verzekering betaalt namelijk alleen de schade van de lekkage, niet de reparatiekosten. Die moet je zelf betalen. Verder is het ook belangrijk om van tevoren even goed naar de voorwaarden van jouw verzekeraar te kijken, om zo niet tegen vervelende verrassingen aan te lopen.