Wat is microcement precies?

microcement

Microcement, je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord. Microcement is een dunne betonlook coating op basis van cement, kunsthars en pigmenten. Je kunt het goed gebruiken voor meerdere toepassingen als een afwerkingslaag. Zo kan je het gebruiken voor wanden, vloeren, plafonds en kan zowel buiten als binnen gebruikt worden. Microcement heeft meerdere toepassingen en heeft ook waterdichte eigenschappen. Dit betekent dat je microcement kunt gebruiken in vochtige ruimtes, zoals de badkamer en de keuken. Wat zijn de eigenschappen van microcement? En wat zijn de voordelen precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid  op in, zodat je er meer over te weten komt.

microcement

Eigenschappen microcement

Microcement is waterdicht, slijtvast en naadloos aan te brengen op vloeren, muren en meubels. Door kunststof dingen in het product, is het makkelijk aan te brengen en uit te smeren over het oppervlak. Je brengt microcement aan op vlakke wanden en vloeren en dit doe je zeer dun, hierbij is behandeling van de ondergrond noodzakelijk. Veel ondergronden worden vaak behandeld met een primer, omdat ze als voorbeeld poreus zijn. Door het microcement te schuren met speciaal gereedschap, komt er een unieke uitstraling vrij.

Wat zijn de voordelen van microcement

Als je microcement gebruikt als vloer, kun je het ook wel beton ciré noemen. In Nederland zijn er veel mensen die kiezen voor microcement als afwerking. Deze gietvloer heeft namelijk unieke eigenschappen en hier zijn veel voordelen aan verbonden. Een vloer van microcement heeft een elegant en een robuust uiterlijk en past perfect in een industrieel interieur. De vloer van microcement is sterk en slijtvast en de vloer gaat ook meer dan 25 jaar mee, dit betekent dat de vloer duurzaam is. Ook is de vloer eenvoudig te reinigen en komt dit doordat de vloer naadloos wordt geplaatst. Ten slotte zijn er honderden kleuren en tinten waar je uit kunt kiezen.