Waarom zou je kiezen voor een beton ciré vloer?

beton cire

Beton ciré is een betonstuc afkomstig uit Frankrijk en het is een eeuwenoude techniek voor vloeren en wanden. Het wordt vooral in badkamers gebruikt, maar in Nederland ook voor andere toepassingen. Het is ondertussen de ideale vloer keuze geworden voor veel Nederlanders. Dit is natuurlijk niet zonder reden en de betonlook past bijna bij iedere inrichting. Het brengt sfeer en persoonlijkheid aan in de ruimte en dit is natuurlijk ideaal. Je kunt bij beton cire zelf de textuur bepalen, maar ook de uitstraling. Dit komt doordat je beton ciré eenvoudig kunt bewerken en dit komt doordat het flexibel is. In dit artikel behandelen we uitgebreid wat de andere redenen zijn voor de aankoop van een beton ciré vloer.

beton cire

Verschillende kleuren

Beton ciré wordt vaak gekozen als een vloer, omdat de mogelijkheden eindeloos zijn. Er zijn namelijk honderden kleuren waar je uit kunt kiezen. De grijstinten zijn het populairst, maar er zijn ook veel andere kleuren. Zo is er altijd wel iets wat past bij je interieur en dat maakt beton ciré zo veelzijdig. De uitstraling van betonstuc is natuurlijk en rustig en geeft toch de uitstraling van echt beton. Het past onder andere perfect in een industriële inrichting.

Zelfs in de badkamer

Veel vloeren kunnen niet in de badkamer en dit komt doordat ze vocht doorlaten. Met beton ciré heb je dit probleem niet en dit komt doordat het vloeistof afstotend materiaal is. Daarnaast is het vochtwerend en kan het perfect worden gebruikt in vochtige ruimtes. Niet alleen voor de vloer, maar natuurlijk ook voor de wanden van de badkamer. Daarnaast kun je het aanbrengen op bijna iedere ondergrond. Ook is het onderhoud zeer eenvoudig en dit komt doordat de vloer naadloos wordt gelegd. Er is dus geen mogelijkheid dat vuil zich opstapelt in de voegen van de vloer.