Waarom een bouwtechnische keuring?

De bouwtechnische keuring is een keuring van de bestaande woning, geheel onafhankelijk uitgevoerd. Het geeft je een goed beeld van de hoofdlijnen van wat de bouwkundige staat is van de woning. Daarnaast krijg je ook inzicht in de kosten wanneer je de woning in goede staat wil brengen. Je hebt mensen die graag een woning willen waarbij veel geklust kan worden. 

Ze vinden het niet erg als er veel aan gedaan moet worden, maar dan wil je wel een goed beeld hebben van alle kosten. Je kunt dan berekenen wat je op korte termijn moet doen en financieel aan kunt. Dit kan dan de doorslag geven of dat de woning bij je past of dat je toch op zoek moet naar wat anders. Er zijn ook mensen die liever niet veel willen klussen of verbouwen en ook voor hen is de keuring vaak een doorslaggevende factor. 

Inzicht in de kosten

Er wordt een onderscheid gemaakt in directe kosten, maar ook kosten op termijn en de woningverbetering. Je krijgt ook nog een energiecheck. Hierdoor krijg je dus inzicht in hoe dat je een woning energiezuiniger kunt maken. Misschien heb je wel een heel oude woning op het oog en dan is het toch wel fijn om met de tijd mee te gaan. Anders heb je namelijk erg hoge energiekosten en dat moet voorkomen worden. 

Dit kan ook, maar dan moet je wel weten wat eraan gedaan kan worden en wat dat voor kosten met zich mee gaat brengen. Aan de hand van die gegevens kun jij beoordelen of je de koop door wil laten gaan of toch niet. Uiteindelijk krijg je een rapportage en deze voldoet aan de eisen die vastgesteld zijn door de Nationale Hypotheek Garantie. Vraag in ieder geval de mogelijkheden en kosten op wanneer je een woning wil kopen.