Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe keuken?

Een nieuwe keuken kopen is natuurlijk erg leuk, want de keuze is reuze. Zie alleen al www.keukenloods.nl. Maar tegelijkertijd is het natuurlijk ook spannend want het kopen van een nieuwe keuken brengt tegelijkertijd ook een hoop keuzes met zich mee. Je zult er dus misschien wel een paar slapeloze nachten door ondervinden. Want het gaat natuurlijk ook om grote bedragen en je koopt nu eenmaal niet elk jaar een nieuwe keuken. Daarom is het van belang dat je van te voren weet wat je kan verwachten en dat je vooral goed voorbereid bent. Zo kun je jezelf al van te voren voorbereiden op allerlei keuzes en afwegingen. 

Bereid je goed voor

Zoals gezegd is het belangrijk jezelf van te voren goed voor te bereiden op de aanschaf van een nieuwe keuken, niet alleen rondom het geld en de risico’s maar ook omtrent stijl keuzes. Kijk dus al van te voren wat je leuk vindt. Maak bijvoorbeeld een moodboard, of doe inspiratie op online of in tijdschriften. Zo kun je al makkelijker kijken in een winkel of online naar wat je leuk vindt en hoef je niet alle keukens langs te gaan. Kijk tevens van te voren de afmetingen en de indeling alvast na, zo kun je voorbereid kijken naar wat past in jouw huis en waar je alles wilt hebben. Kijk hierbij tevens ook naar wat je allemaal in je keuken wilt hebben, wil je een van de uitgebreide Bosch Accentline keuken, of juist een wat sobere keuken. 

Wat moet het kosten?

En dan natuurlijk de vraag, wat moet het kosten. Houdt van te voren al rekening met een bepaald bedrag. Ofwel stel een budget samen waar je binnen wilt blijven en stel een bepaalde prijs vast voor alle onderdelen van de keuken. Houdt hierbij ook rekening met installatie en stijgende materiaal kosten. Vraag nadat je bepaalt hebt wat je wil meerdere offertes aan bij keukenwinkels, zo kun je ze goed met elkaar vergelijken en houd je grip op de kosten. Als laatste tip, probeer ook altijd nog te vragen naar eventuele kortingen, want niet geschoten is altijd mis.