Vinyl muurstickers aanbrengen, hoe doe je dat?

Muurstickers kunnen je woon- of slaapkamer net even dat extraatje geven. Maar je wilt natuurlijk wel dat je muursticker goed geplakt is zonder enige ribbels erin. Daarom is het handig om voorzichtig te werk te gaan bij het plakken van muurstickers. Hieronder leggen we je uit waar je allemaal rekening mee moet houden bij het aanbrengen van muurstickers.

Vinyl muurstickers

Vinyl muurstickers worden geleverd met transferpapier. Voor het aanbrengen van vinyl muurstickers dien je een aantal stappen door te lopen zodat je zeker weet dat de muursticker goed zal blijven plakken. Deze stappen hebben wij voor jou op een rijtje gezet. Maar voordat je begint met het aanbrengen van de vinyl muursticker, hebben we eerst de volgende benodigdheden nodig:

-De muursticker zelf

-Pinpas of een strijkplaatje
-Het meegeleverde transferpapier
-Een schoon doek
-Een schaar (waarschijnlijk alleen nodig bij grote stickers)

Het aanbrengen van de muursticker

Muurstickers zijn makkelijk te gebruiken op vlakke, gladde en vooral egale ondergronden. Zo kun je muurstickers plakken op muren, deuren, ramen en zelfs kasten. Hieronder leggen we stapsgewijs uit waar je allemaal rekening mee moet houden.

1.Controleer of de muursticker past

Houd de muursticker (nog ingepakt) tegen de oppervlakte waar je het wilt aanbrengen zodat je gemakkelijk kunt inschatten of de muursticker zeker weten past.

2.Maak de ondergrond stofvrij

Maak de ondergrond voor de muursticker stofvrij. Gebruik hiervoor een schone doek. Je kan eventueel wat ammonia toevoegen.

3.Muursticker voorbereiden

Plaats de muursticker netjes neer op een vlakke ondergrond zoals een tafel of de vloer.

4.Transfer papier plakken

Voordat je de muursticker op plakt, haal dan het doorzichtige transfer papier los en plak de klevende zijde op je muurstickervel. Strijk vervolgens het papier glad met behulp van een pinpas of strijkplaatje. Zo weet je zeker dat de sticker goed hecht aan het zelfklevende transfer papier.

5.Verwijderen papier

Verwijder het papier achter de muursticker vanuit een hoek. Zorg ervoor dat de muursticker blijft plakken aan het zelfklevende transfer papier.

6.Breng de muursticker aan

Plak de muursticker op de muur (de klevende zijde moet op de muur). Wrijf vervolgens met de pinpas/strijkplaatje de muursticker vlak. Houd de randen goed in de gaten.

7.Verwijderen van het transfer papier

Nadat je de muursticker een paar minuten met het transfer papier op de muur hebt laten zitten, trek je vervolgens voorzichtig het transfer papier los vanuit een hoek.

8.Aandrukken van de muursticker

De muursticker is aangebracht! Nadat het transfer papier is verwijderd, druk je voorzichtig de muursticker stevig tegen de muur aan.