Verschillende soorten hout voor in huis

Hout past heel erg goed in ieder soort interieur. Het is dus zeker logisch dat veel mensen er voor kiezen om erg veel hout in hun huis terug te laten komen. Gelukkig zijn er erg veel verschillende soorten hout die je goed en mooi terug kan laten komen in het interieur van het huis. Kies je bijvoorbeeld voor dit douglas hout of ga je toch liever voor een andere houtsoort? Het is bovendien ook heel erg goed mogelijk verschillende soorten houten met elkaar te combineren. 

De volgende soorten hout zullen goed passen in allerlei verschillende soorten huizen en zullen daarbij voor een huiselijk gevoel kunnen zorgen. 

Kies voor douglas hout

Het is met hout uiteraard mogelijk om allerlei verschillende soorten dingen te maken voor in huis. Er wordt bij Houtdirect erg vaak gekozen voor douglashout. Dat is echter niet gek, omdat douglas hout een heel erg populaire houtsoort is. Hier zijn meerdere redenen voor op te noemen. Douglas hout heeft namelijk een erg lange levensduur. De levensduur van douglas hout is namelijk gemiddeld 15 jaar. Dit betekent dus dat douglas hout ook erg duurzaam is. Ook is de prijs van douglas hout vaak erg aantrekkelijk. Bovendien is het hout erg recht en stevig. Hierdoor kan het hout gemakkelijk verwerkt worden in machines. 

Kies voor eikenhout

Eikenhout wordt ook erg vaak gekozen voor in huis. In tegenstelling tot douglas hout, is eikenhout iets duurder. Echter hebben douglas hout en eikenhout de overeenkomst van hun duurzaamheid. Ook eikenhout gaat namelijk jaren mee. Bovendien kan eikenhout erg goed tegen een stootje en zal eikenhout dus niet snel kapot gaan. Tot slot is eikenhout heel erg goed te combineren met allerlei andere dingen in het interieur. Hierdoor past het eikenhout eigenlijk heel erg goed thuis in ieder huis.