Verfroller aanschaffen?

Verfroller

Stel dat je van plan bent om iets te verven. Meestal gaat het dan om de muren in je huis, maar het kunnen ook andere dingen zijn. Een verfroller is dan ook iets wat je daar goed mee kan helpen en vooral tijd besparen. Als je begint met verven, dan begin je eerst met het afdekken van de vloer. Je wilt natuurlijk niet dat er onnodig verf op de vloer komt liggen. Je weet namelijk zeker dat je gaat knoeien en daar kleed je je ook voor aan. Je hebt al de perfecte kleuren voor gekozen en begint dus met verven. Echter is het belangrijk om te weten wat voor materiaal je muur is en hoe vaak er al verf overheen is gegaan.

Verfroller

Waarom dat?

Een verfroller kan eigenlijk alleen goed werken als de oppervlakte van de muur glad is. Dat is meestal het geval, tenzij je al een paar keer met verf overheen bent gegaan. Je dan ook dat er wat bubbeltjes op de muur zitten, waardoor je dus niet overal evengoed verf krijgt. In dat geval moet je de muur eerst gaan schuren totdat de vlakte lekker glad is. Als dat eenmaal is gebeurd, kun je beginnen met rollen.

Diverse maten

Als je het hebt over een verfroller, dan weet je ook dat er verschillende maten beschikbaar zijn. Het is namelijk zo dat je niet altijd veel ruimte hebt om iets te verven. Stel dat je een klein hoekje hebt waar je met een grote verfroller niet bijkomt, dan is het wel handig als je iets hebt van een kleiner formaat. Zo kun je het steeds weer blijven afwisselen en zit je in een goede workflow. Als je project eenmaal af is, moet je ervoor zorgen dat de verfroller goed is schoongemaakt, anders wordt de verf droog en krijg je het amper uit.