Verbouwing financieren – waar kies je voor?

Ga jij binnenkort je huis verbouwen, dan heb je hier natuurlijk een flinke som geld voor nodig. Tenminste, als je niets op je spaarrekening hebt staan of als je dat niet vergoed krijgt van iemand. Hoe kun je dit dan het makkelijkst financieren? Hier zijn meerdere manieren voor, maar wij adviseren om een lening aan te vragen. Je profiteert als eigenaar van een huis namelijk van een fors lagere rente dan normaal het geval is. Dat is natuurlijk niet verkeerd. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Welke leenvorm kies je dan?

Als je ervan overtuigd bent dat een lening ook voor jou het best zal werken, dan is het goed om van te voren na te denken over welke vorm van lening dan het best aansluit bij jou wensen en behoeften. Je hebt voor deze lening de keuze uit een persoonlijke lening of uit een doorlopend krediet. Beide vorm hebben zo zijn eigen voor- en nadelen. De een zorgt voor wat stabiliteit, aangezien je een vast bedrag betaald iedere maand. De ander is wat meer variabel en kan vrij ingevuld worden qua betalingen en ontvangst van geldbedragen.

Welke rentebedrag betaal ik?

Tegenwoordig wordt de rente over leningen steeds goedkoper. Dit komt ook door de toenemende concurrentie. Kredietverstrekkers zitten steeds lager met hun percentage omdat concurrenten dat ook doen. Als je je verbouwing financieren wilt is een lening op dit moment dus een goede keus. Rente percentages zitten zo tussen de 3.9% en 6.5%, maandelijks. Dit ligt ook aan het kredietbedrag dat je afneemt.