Tips voor het kopen van een hoekbank

velvet hoekbanken

Een hoekbank is, zoals de naam al zegt, een bank met een hoek erin. Meestal is een hoekbank een 3-zitter waar aan 1 kant een lounge gedeelte aan vast zit en dus uitsteekt. Dit wordt ook wel een loungebank genoemd. Een echte hoekbank is een bank waarbij aan beide kanten kussens aanwezig zijn, en waarbij dus beide kanten gebruikt kunnen worden om op de zitten. Natuurlijk bestaan er ook tussenwegen waarbij een loungebank gecombineerd wordt met een hoekbank.

velvet hoekbanken

Verschillende opties

Zoals gezegd, er zijn verschillende opties binnen hoekbanken. Zo zijn er 2-zitters en 3-zitters met een vast lounge gedeelte, en 2-zitters en 3-zitters met een los lounge gedeelte. Ook zijn er hoekbanken waarbij beide banken even groot zijn, en banken die uit een lang gedeelte en een korter gedeelte bestaan. Een combinatie van een hoekbank en een lounge gedeelte is ook een mogelijkheid. Naast hoekbanken die eruit zien als een soort L, zijn er een de zogenaamde U-banken. Deze banken hebben 2 hoeken en zien, zoals de naam al zegt, eruit als een grote U. Als je een hoekbank van velvet kiest, krijgt je bank een zachtere en luxe uitstraling.

Trends

De trends in velvet hoekbanken volgt de trend in de rest van het interieur op de voet. Zo is de landelijke stijl in Nederland de laatste tijd er populair, en volgen de hoekbanken deze trend ook. Hierbij past een prachtige landelijke hoekbank van velvet. Een andere trend die in de opmars is, is de industriële trend. Bij deze stijl past uitstekend een robuuste velvet hoekbank in een bruine of grijze tint. Naast de stijl en de kleur van de bank kunnen natuurlijk de accessoires ook niet ontbreken. Bij de landelijke of industriële stijl passen kussens in de kleurtrend van nu, ’terra roze’, of juist een combinatie tussen grijsbruin en beige.

Maar het belangrijkste van alles, kies vooral een bank die prettig en comfortabel zit!