Steenstrips: waar kun je ze allemaal gebruiken?

Steenstrips

Wanneer je steen of natuursteen in je interieur wil gebruiken dan kan dat heel mooi staan. Het is echter ook duur en moeilijk zelf te realiseren. Op zoek naar een alternatief voor die zware en dure stenen die je zelf niet aan kunt brengen? Ga voor steenstrips. Steenstrips zijn:

  • gemaakt van een dun laagje steen of kunststof
  • gemakkelijk zelf aan te brengen omdat ze zelfklevend zijn of met lijm
  • niet van echt te onderscheiden
  • soms een stuk goedkoper dan echt steen

Natuursteen in de keuken

De steenstrips van natuursteen zijn met name in de keuken erg populair. Vaak heb je daar een randje tegels of steen zitten welke je voor een flink vermogen aan hebt moeten brengen. Met een steenstrip kan het gelukkig veel goedkoper en kun je het ook nog helemaal zelf doen. Ook een laagje op de hele muur kan prima met steenstrips. Je zult het verschil bijna niet zien.

Een accent in de woonkamer

Natuursteen – of andere soorten steenstrips – is echter ook een heel bijzondere manier om een deel van de woonkamer een uniek effect te geven. Natuursteen op slechts een deel van de muur of één hele muur kan je woonkamer net even die uitstraling geven die je zoekt. Dit past met name goed binnen een industrieel interieur. Industrieel kenmerkt zich door donkere kleuren, openliggende leidingen, onbewerkt materiaal en stoere, lompe meubels. Als dit is waar je naar op zoek bent, dan zit je met steenstrips helemaal goed. Dat is precies het unieke accent ofwel de eye catcher die je wil hebben in je industriële inrichting. Ook in een modern interieur past de steenstrip trouwens heel goed thuis. 

Steenstrips

In de gang

Een gang is vaak saai en niet specifiek uitnodigend. Door een prachtige laag natuursteen aan te brengen, kun je daar verandering in brengen. Het wordt dan een unieke en verwelkomende plek.