Simpele tips om je interieur een hele andere uitstraling te geven

Wil je je interieur een nieuwe uitstraling geven? Dat kan op eenvoudige manieren. Met kleine simpele aanpassingen creëer je al snel een nieuwe look. Hoe je dat kunt doen lees je in dit artikel. We geven je 4 tips om je interieur zonder al te veel gedoe nieuw leven in te blazen. 

1: Nieuwe lampenkappen

Een makkelijke aanpassing in huis die al snel een nieuwe look geeft, is het vernieuwen van je lampenkappen. Zo haal je een nieuwe sfeer in huis, zonder een nieuwe lamp te kopen. Lampenkappen zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten. Van een antieke lampenkap tot een moderne, en van een glazen lampenkap tot een brocante model. 

Er zit er altijd wel eentje bij die past bij jouw interieur. Je kunt bijvoorbeeld een van deze lampenkappen bestellen voor een echte eyecatcher in je interieur. De lampenkappen geven sfeer en zorgen voor ander lichtinval. Een echte vernieuwing dus. 

2: Planten in huis

Bij een interieur waar je blij van wordt, horen planten. Niet veel mensen staan erbij stil dat planten en bloemen al snel een hele andere uitstraling en sfeer geven. Als je die nieuwe planten combineert met een mooie vaas of pot, haal je echt een sfeervol element in huis. Zo blaas je je woning letterlijk nieuw leven in. 

3: Verf een wand

Zoek je een grote verandering in huis, die niet per se heel veel geld hoeft te kosten? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een muur te verven. Een pot verf kost in vergelijking met andere aanpassingen niet veel geld. En toch geeft het een groot verschil. Wil je het gevoel van ruimte in huis benadrukken? Ga dan voor een lichte kleur. En wil je juist een warm gevoel krijgen? Dan kan je een donkere kleur verf op de muur aanbrengen, dat is in een slaapkamer vaak erg knus om te doen. 

4: Spiegels vervangen

In bijna ieder huis hangen wel spiegels. Niet veel mensen weten dat je tegenwoordig met een spiegel een mooi statement kunt maken in je interieur. Heb je nog simpele spiegels in huis hangen die functioneel zijn, maar qua sfeer niet echt iets toevoegen? Overweeg dan om ze te vervangen voor nieuwe exemplaren. Er zijn spiegels in allerlei originele vormen en zelfs heb je ze met een mooi frame of tint. Van een functioneel meubelstuk maak je op die manier ook meteen een decoratief element.