Sfeer terugbrengen in je huis? Begin hiermee!

barok spiegel

De afgelopen jaren kozen steeds meer mensen voor een landelijke stijl in hun huis. Overal stonden rieten mandjes, houten kastjes en eindeloos veel kaarsjes. In ieder hoekje van het huis was wel iets te vinden. Tegenwoordig is dit wel anders. Steeds meer mensen kiezen voor een industriële look. Het brengt alleen wel weer nieuwe problemen met zich mee. Eerst vonden mensen het vooral vervelend dat er overal een prulletje stond, maar met de industriële stijl kan het gebrek aan prulletjes een nieuw probleem vormen. Het zorgt voor een ongezellige bedoeling. Maar hoe los je dit nu op? Spiegels zijn de oplossing die jij zoekt. Hout spiegels, metalen spiegels en alle andere soorten spiegels brengen een beetje sfeer terug in jouw woning.

Hoe brengen spiegels nou precies sfeer in mijn woning?

Het is simpel, door de industriële look van veel huizen zijn er gewoon simpelweg te weinig te weinig accessoires in het huis terug te vinden om er een gezellige bedoeling van te maken. Veel schilderijen of andere muurdecoratie is niet geschikt en past niet bij de uitstraling van de rest van het huis. Spiegels zijn dan precies wat jij nodig hebt. Er zijn prachtige wandspiegels te vinden die dat extra beetje warmte en gezelligheid geven aan jouw huis. Een ovale spiegel kan een beetje gezelligheid en zachtheid geven, terwijl een rechthoekige spiegel juist iets strakker overkomt. Maar vorm is natuurlijk niet het enige waar je op moet letten.

De kleur maakt uit!

De vorm en de kleur van de spiegels maken veel verschil. Een zwarte rand om een spiegel zorgt namelijk voor een wat hardere en strakkere uitstraling, terwijl een houten rand juist zorgt voor een beetje gezelligheid en warmte. Zilver zorgt voor wat meer koelte en kan passen bij veel woningen met een industriële look, terwijl goud juist meer warmte met zich meebrengt. Goud is vaak wel lastig te combineren. Doordat de industriële woning vaak veel zwarte kleuren bevat kan dit in combinatie met goud een andere look geven.