Prijzen van een woningontruiming

woningontruimer

De ontruiming van je woning uitbesteden is een goed idee wanneer je hier zelf geen tijd voor hebt. Naast de ontruiming zelf uitvoeren, kan een ontruimingsbedrijf ook de inboedel voor je verhuizen of je woning bezemschoon opleveren. Benieuwd wat de kosten zijn van een woningontruiming? In dit artikel vertellen we je er alles over!

Kosten woningontruiming

De kosten voor de ontruiming van een woning zijn sterk afhankelijk van de grootte van de woning en de hoeveelheid inboedel die in de woning aanwezig is.

Om je een beter beeld te kunnen geven van de kosten hebben we de gemiddelde kosten berekent van het inschakelen van een woningontruimer. Het ontruimen van een seniorenkamer kost gemiddeld € 150,- tot € 350,-.  Gaat de ontruiming om een woning met 1 of 2 slaapkamers? Hou dan rekening met een gemiddeld kostenplaatje van € 150,- tot € 550,-. Voor een eengezinswoning komt de gemiddelde prijs neer op € 550,- tot  1.550,-. Een woning met meer dan 3 slaapkamers kost gemiddeld € 750,- tot € 1.850,- om te ontruimen. Deze prijzen hebben we overzichtelijk in het volgende tabel weergegeven:

Woningontruiming kostenGemiddelde kosten*
Seniorenkamer€ 150,- tot € 350,-
Woning met 1 – 2 slaapkamers€ 150,- tot € 550,-
Eengezinswoning€ 550,- tot  1.550,-
Woning (meer dan 3 slaapkamers)€ 750,- tot € 1.850,-

*Let op: het gaat hier om gemiddelde kosten inclusief btw.

woningontruimer

Wat kosten de extra opties bij een ontruiming?

Naast de ontruiming zelf kun je ervoor kiezen om andere klussen ook uit te laten besteden. Denk aan het afvoeren van afval en de schoonmaakkosten om de woning bezemschoon op te kunnen leveren. Door deze klussen ook uit te besteden bespaar je jezelf enorm veel stress en tijd!

Extra opties bij een ontruimingGemiddelde kosten*
Afvoerkosten afval en inventaris€ 100,- tot € 500,-
Voorrijkosten€ 0,25 tot € 0,50 per kilometer
Vloerbedekking verwijderen€ 2,50 per m²
Schoonmaakkosten€ 17,50

*Ook hier gaat het om de gemiddelde kosten inclusief btw.