Prachtige nieuwe inrichting voor uw horeca gelegenheid

Bij het inrichten van uw horeca gelegenheid komt veel kijken. Zeker als u de stijl over een geheel andere boeg wilt gooien. Vaak is het inschakelen van een interieurstylist een aanrader bij dit soort zaken. Zij hebben een goede kijk op welke barmeubel bijvoorbeeld het beste bij uw vloer past of welk barmeubel überhaupt geschikt is voor uw locatie. Omdat een geheel nieuwe inrichting en stijl een flinke investering, is een goede voorbereiding en veel informatie inwinnen erg belangrijk. Specialisten inschakelen is hier een goed voorbeeld van, maar ook het gezegde ‘beter goed gejat dan slecht verzonnen’ speelt hier een rol.

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden

De meeste inspiratie wordt gehaald uit wat anderen al hebben gedaan. Dit zal een stylist ook doen. Deze zal bijvoorbeeld online voorbeelden gaan zoeken om een moodboard te creëren. Een moodboard wordt gebruik om een algemene indruk van de sfeer, kleur en materiaalgebruik te geven. Op basis hiervan gaat de stylist op zoek naar de juiste meubelen, verlichting en accessoires. Wellicht heeft u al genoeg aan het advies en de moodboard van de professional en gaat u zelf over tot het inkopen. Dat is natuurlijk ook heel goed mogelijk. Niets is leuker dan zelf rondshoppen naar allerlei verschillende meubelen om alvast een beeld te kunnen krijgen van het uiteindelijke resultaat.

Meten is weten

Het is erg belangrijk dat de formaten in verhouding staan tot de grote van de ruimte, maar ook dat uw gasten en personeel voldoende bewegingsruimte hebben. Tafels en stoelen te dicht op elkaar of een bar waar geen ruimte omheen kunnen voor vervelende of lastige situaties zorgen. Meet dus niet alleen uw ruimte op, maar probeer het ook uit met voorbeeld tape op de grond of gebruik tijdelijk andere stoelen op plekken waar deze komen te staan.