Oplossingen om de tv aan de muur te hangen 

Vooral in wat kleinere ruimtes kan het ophangen van de televisie aan de wand voor veel ruimtebesparing zorgen. Het ophangen kan uiteraard met een beugel, maar het is voor de vormgeving en afwerking van de ruimte veel mooier als voor een zwevend tv meubel wordt gekozen. Zo’n meubel wordt in de meeste gevallen ongeveer op dezelfde hoogte gehangen als wanneer er een staand tv meubel zou worden aangeschaft. Dat is belangrijk, want anders kun je niet comfortabel naar de televisie kijken. Toch heeft een zwevend tv meubel wel enkele voordelen, zoals dat de vloer onder het meubel gemakkelijk kan worden schoongemaakt. 

Stijl 

Net zoals dat de keus van het materiaal van een tv meubel een bepaalde stijl accentueert, doet ook een zwevend tv meubel dat. Als je een interieur hebt dat een landelijke uitstraling heeft, kun je daar beter ook een staand tv meubel in plaatsen. Een zwevend model past daar niet goed bij. Wie echter een moderne uitstraling wil bereiken met zijn interieur kan het tv meubel uitstekend zwevend ophangen. Een voordeel van zo’n meubel is, dat het visueel en praktisch voor extra ruimte zorgt. Een voordeel van een staand meubel is, dat het kan worden verplaatst. 

Afmetingen 

De afmetingen van je scherm kan ook een overweging zijn om de televisie zwevend op te hangen. Vooral in interieurs in woningen met een wat kleiner vloeroppervlak, kan een groot formaat televisie op een staand tv meubel enorm veel vierkante meters in beslag nemen. Als er in dat geval wordt gekozen voor een zwevend tv meubel is de ruimte onder de televisie nog beschikbaar voor andere interieur elementen. Vooral de liefhebbers van een groot tv scherm maken daarom gebruik van een zwevend tv meubel. Toch is het ook dan van belang om de positie van het meubel goed af te stemmen op de zitplaats in de woonkamer. 

Slaapkamer 

Het is pure ontspanning om vanuit je bed naar de televisie te kijken. Een bed neemt echter doorgaans het grootste deel van het vloeroppervlak van de slaapkamer in. Meestal is er geen ruimte genoeg om er een staand tv meubel te plaatsen. Dat is de reden waarom een televisie in de slaapkamer vrijwel altijd in een zwevend tv meubel wordt gezet. Om zo comfortabel mogelijk achterover liggend vanuit het bed te kunnen kijken is het fijn als de televisie op een flinke hoogte hangt. 

Tip: tv-meubel-nederland.nl