Nieuw dekbed kopen? Hier kan je op letten

Een fijn dekbed is erg belangrijk om goed te kunnen slapen. Zonder een fijn dekbed, is de kans veel groter dat je nachtrust verstoort wordt. Het is daarom belangrijk om op verschillende factoren te letten als je een nieuw dekbed wilt gaan kopen. Op die manier kun je problemen met je gezond en met het slapen gaan voorkomen. Dat is wel zo verstandig om te doen. 

Het slapen van verschillende personen

Wanneer jij lekker ligt te slapen, betekent dit niet dat je partner dit ook doet. Alle mensen slapen op een andere manier. Het is dan ook belangrijk dat jezelf kijkt hoe jij precies slaapt. Zo is het belangrijk om te kijken of je in de nacht veel aan het draaien bent. Niet elk dekbed zal fijn zijn om onder te liggen wanneer je aan het draaien bent. Soms kun jezelf in de knoop woelen door het dekbed niet goed te hebben liggen. Dit is uiteraard al helemaal niet fijn. 

Daarnaast is het zeer verstandig om te kijken naar hoeveel je precies zweet. Als je iemand bent die in de nacht veel zweet, is het belangrijk dat je een goed ventilerend dekbed hebt. Wanneer dit niet het geval is, zal alle warmte vastgehouden worden. Op die manier ga je alleen maar meer en meer zweten. Dit is iets wat je altijd moet willen voorkomen, omdat je dan minder goed in slaap zal blijven. Hierdoor wordt je slaap erg verstoort. 

De maten van een dekbed

Je kan een dekbed van ganzendons kopen, maar dit betekent niet direct dat het een direct het juiste dekbed voor jou is. Er zit een groot verschil in de maten van een dekbed. Zo kun je een dekbed van 140 bij 200 kopen, maar ook van 140 bij 180. Hier zit een aanzienlijk verschil tussen. Wanneer jezelf wat langer bent, valt het altijd aan te raden om een dekbed van een grote maat te kopen. Het dekbed zal groter dan jouw eigen lengte moeten zijn.

De maat kun je het beste bepalen door te kijken naar hoe lang jij bent en hoe lang je partner is. Als je dit bepaald hebt, kun je daar een slag groter van kopen. Soms zal je zelfs voor de lengte 240 cm nodig hebben. Als je partner langer is dan 2 meter, is dit wel aan te raden, anders krijg je koude voeten.