Leven op hout

Van deze houten vloer krijg je niet snel spijt. Hout is populair voor vloeren en met een goede reden. Een houten vloer is schitterend, makkelijk schoon te houden, tijdloos en staat bij iedere inboedel. Geen enkele houten vloer is hetzelfde en dit dankzij het materiaal. Wie van dichtbij naar hout kijkt kan zien dat iedere plank een andere structuur heeft, van ver kijken is echter niet nodig om verschil te zien want hout komt in veel verschillende kleuren en plank grootes. Het is fijn om te weten dat niemand anders precies dezelfde vloer heeft, ‘t is echt jouw vloer. Daarbij komt ook nog dat je het niet snel zat wordt omdat je iedere keer weer nieuwe dingen opvallen aan de vloer. 

Er zijn aandachtspunten bij het leggen van een houten vloer 

Het is goed om te weten dat je aan de randen van je vloer onder de plinten een halve centimeter ruimte moet overlaten zodat het hout kan uitzetten. Dit om scheuren te voorkomen wanneer de vloer in het gedrang komt. Een ondervloer wil ook nog weleens handig zijn onder het hout, dit is ook aan te bevelen. Ondervloeren zijn ideaal om geluid te dempen dat ontstaat wanneer je over de vloer loopt. Een constant krakende vloer, daar zit niemand op te wachten. 

De optimale houten vloer leggen 

Bij martijndewitvloeren.nl weten ze heel goed hoe mooi hout is en hoe het zich kan gedragen onder bepaalde omstandigheden. Ze verkopen houten vloeren en leggen ze ook bij hun klanten. Al die ervaring die ze hebben heeft ze erbij geholpen om een speciale legtechniek te ontwikkelen waarbij het hout nauwelijks de kans krijgt om te scheuren en te voorkomen dat er kieren in kunnen gaan ontstaan. Ze weten daarnaast ook dat de manier waarop je de vloer legt kan meespelen in het karakter van de vloer, dit doen ze dan ook met veel aandacht en passie bij iedere klant.