Led verlichting werkplaats, een duurzame optie

Led verlichting werkplaats

Veel bedrijven gebruiken onnodig veel stroom op het gebied van verlichting in de werkplaats. Dit komt bijvoorbeeld doordat ze gebruik maken van tl-verlichting in plaats van led verlichting werkplaats. Hier zit een groot verschil in stroomgebruik, omdat tl-verlichting een hoop van de stroom omzet naar warmte in plaats van licht, waardoor dat verloren gaat. Als je op onderzoek gaat naar hoeveel stroom je eigenlijk verbruikt met de huidige verlichting, zien veel bedrijven al snel dat hier op bespaard kan worden. Maar, hoe weet je nou precies wat je huidige energieverbruik is en hoeveel er bespaard kan worden? Met het doen van een lichtscan kom je hier gemakkelijk achter.

Led verlichting werkplaats

Lichtscan uitvoeren voor direct resultaat

Bij een lichtscan komt er een bedrijf bij je over de vloer, die komt kijken naar de huidige verlichting en de mogelijke verbeteringen. Zo zullen er lichtmetingen gedaan worden, waardoor je weet hoe het er op dit moment voor staat. Op welke plekken is er veel verlichting en op welke plekken weinig, ben je hier tevreden over of wil je juist meer of minder lichtsterkte op bepaalde plekken in deze ruimte? Wat u nu zelf maandelijks kwijt bent aan energiekosten, is op de rekening te zien, maar wat zou een alternatief van verlichting je opleveren? Door de scan en de wensen, kan er een voorstel gemaakt worden van led-verlichting, met de daarbij berekende kosten voor stroom.

Waarom overstappen naar led?

Over het algemeen kunnen bedrijven, door over te stappen naar led verlichting, tot wel zestig procent besparen ten opzichte van tl-verlichting. Dit betekent dat het bijna de helft goedkoper is. Door de vele mogelijkheden in kleur en dimbaarheid, kan de led verlichting compleet afgestemd worden op de wensen. Als je in de werkplaats bezig bent met hele fijne werkzaamheden, wil je misschien ieder verlichting dat daglicht simuleert. Ben je bezig met mogelijke, explosieve werkzaamheden, dan is een explosieveilige variant van led verlichting misschien wel de oplossing.