LED verlichting op de trap

De trap is een belangrijk deel van het huis. Het verbindt meestal de dagelijkse ruimtes met de slaapkamers. Om die reden worden trappen vaak gebruikt als er niet veel licht is, vroeg in de ochtend en later op de avond. Veel trappen staan dan ook vaak op donkere plaatsen. Vooral met jonge kinderen en ouderen is het dan slim om de trap extra te verlichten. Niet alleen zorgt dit er voor dat de trap veilig gebruikt kan worden, ook krijgt jouw huis een luxe uitstraling. Eén van de beste manieren om deze verlichting te regelen is met LED verlichting.

LED verlichting trap werkt op een discrete en elegante manier. Het zijn kleine weggewerkte spots die ter hoogte van de traptreden worden gemonteerd. Dit kan geheel naar eigen smaak, zowel in de trap als in de muur aangrenzend aan de trap. Wil jij nu ook graag dit soort verlichting hebben? Koop dan LED verlichting voor de trap bij Euroledshop.nl.

Verbruikt LED trapverlichting veel stroom?

LED verlichting trap werkt natuurlijk alleen als het goed zichtbaar is en het aanstaat. Door gebruik te maken van LED lampen hoef je echter geen zorgen te maken dat de energierekening hierdoor beïnvloed wordt.

LED trapverlichting werkt namelijk op slechts 1 Watt. Hierdoor is het erg laag in het energieverbruik terwijl er genoeg licht vanaf komt. Daarnaast gaan LED lampen zeer effectief om met hun energie. Er gaat in de omzetting van stroom naar licht bijna geen energie verloren waardoor er dus ook minimale hitteontwikkeling is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat iets in de brand vliegt.

 

Heeft LED trapverlichting wel een prettige kleur?

LED trapverlichting wordt dus alleen gebruikt in het donker, logisch natuurlijk want het is licht. Dit betekent in de praktijk dat het vaak zal branden als je op het punt staat om naar bed te gaan. Het laatste waar je dan zin aan hebt is een fel licht dat in je ogen schijnt terwijl je de trap op loopt. Met LED verlichting trap heb je hier gelukkig geen last van. Deze lampen produceren een warm-witte kleur en geven precies genoeg licht voor de trap, maar niet zoveel dat het vervelend wordt.

Heb je specifieke wensen over hoe de trapverlichting moet gaan werken, dan is het aan te raden om een lichtplan te maken specifiek voor de trap. Wil je bijvoorbeeld veel licht op de traptreden richten, dan kan je meer LED verlichting trap gebruiken. Dit is bijvoorbeeld handig als je donkere traptreden hebt. Wil je juist maar een beetje licht hebben, gebruik dan simpelweg wat minder trapverlichting.