Kosten Verkoopmakelaar: alles wat je moet weten

Als je je huis wilt verkopen, dan kun je dat zelf doen of je kunt het uitbesteden aan een verkoopmakelaar. In dit artikel gaan we dieper in op de kosten van een verkoopmakelaar en alles wat daarbij komt kijken. Zo weet je wat je kunt verwachten en kom je niet voor verrassingen te staan.

Wat doet een verkoopmakelaar?

Een verkoopmakelaar begeleidt je bij het verkopen van je huis. Hij of zij kent de lokale woningmarkt en kan je helpen bij het bepalen van de juiste verkoopprijs. Ook zorgt de makelaar voor de promotie van je huis, zoals het maken van foto’s, het schrijven van teksten en het plaatsen van advertenties. Verder begeleidt de makelaar de bezichtigingen en onderhandelingen en stelt hij of zij de koopovereenkomst op.

Wat zijn de kosten van een verkoopmakelaar?

De kosten van een verkoopmakelaar verschillen per makelaar. Over het algemeen betaal je een percentage van de verkoopprijs, dit wordt ook wel courtage genoemd. Het percentage ligt meestal tussen de 1% en 2% van de verkoopprijs, exclusief btw. Daarnaast betaal je soms ook nog extra kosten, zoals opstartkosten of kosten voor de promotie van je huis.

Als je je huis niet verkoopt, hoef je meestal geen courtage te betalen. Het is wel verstandig om hier duidelijke afspraken over te maken met de verkoopmakelaar voordat je het contract tekent.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een verkoopmakelaar?

Bij het kiezen van een verkoopmakelaar is het belangrijk om te letten op de kosten, maar ook op de kwaliteit van de dienstverlening. Vraag daarom altijd referenties op en lees reviews van andere verkopers. Kies daarnaast een makelaar die goed bekend is in de buurt en veel ervaring heeft met het verkopen van huizen zoals het jouwe.

makelaarkosten.nl: de voordeligste verkoopmakelaar

Bij makelaarkosten.nl betaal je slechts € 995,- voor de volledige dienstverlening van een verkoopmakelaar. Dit is inclusief de opstartkosten, de promotie van je huis en het opstellen van de koopovereenkomst. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Daarnaast hebben wij veel ervaring met het verkopen van huizen in heel Nederland. Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,3. Je kunt dus rekenen op kwaliteit en goede service.

Kortom, als je je huis wilt verkopen, is een verkoopmakelaar zeker het overwegen waard. Let wel goed op de kosten en kwaliteit van de dienstverlening en kies een makelaar die goed bij jou en je huis past. Bij makelaarkosten.nl ben je in ieder geval verzekerd van de voordeligste en beste dienstverlening. Onze ervaren verkoopmakelaars begeleiden je bij elke stap in het verkoopproces en zorgen ervoor dat je huis snel en tegen de beste prijs verkocht wordt.

Onze dienstverlening omvat onder andere het maken van professionele foto’s van je huis, het schrijven van wervende teksten voor de advertentie en het plaatsen van je huis op verschillende woningwebsites. Daarnaast begeleiden wij de bezichtigingen en onderhandelingen en stellen wij de koopovereenkomst voor je op.

Ben je geïnteresseerd in onze dienstverlening? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij vertellen je graag meer over onze werkwijze en hoe wij je kunnen helpen bij het verkopen van je huis.