Kastontwerp tips voor schuine wanden of schuine plafonds

inbouwkast

Sommige kasten zijn moeilijker om te ontwerpen dan andere. Als je niet genoeg opbergruimte hebt, is het de moeite waard om een inbouw​​kast toe te voegen aan de bonuskamer boven de garage of de verbouwde zolder. Deze ruimtes zijn moeilijk om mee te werken vanwege hun schuine plafonds of wanden. De meeste standaard kasten werken niet in deze ruimte. Maar het is zonde om de ruimte onder deze schuine wanden onbenut te laten. Ze zijn namelijk ideaal voor extra opbergruimte. Ga je een kast ontwerpen voor onder een schuine wand? Houdt dan rekening met het volgende: 

1. Pas de lengte van elk kastelement van de inbouwkast aan om zoveel mogelijk opbergruimte te krijgen.

Dit kun je doen door de verschillende elementen een verschillende hoogte te geven. Om kastelementen te installeren, heb je een muur van minimaal 105 cm hoog nodig. De hangstang en beugels moeten ten minste 100 cm hoog zijn. Door deze hoogte kunnen de meeste overhemden en kortere rokken aan de muur worden gehangen zonder dat ze de grond raken. Je kunt uiteraard wat lager gaan als de inbouwkast voor kinderen is .

2. Begin je kast onder een hoek

Zolderkamers met schuine plafonds hebben vaak een korte wand van ongeveer 90 cm hoog aan twee kanten. Zijn de korte wanden hoger dan 90 cm dan kun je tegen deze muur kastdelen met kledingroedes en andere opbergers installeren. Als de muur lager is dan 90 cm, kan de ruimte langs de muur worden gebruikt voor planken. Schoenenplanken werken bijvoorbeeld goed op lage muren. 

inbouwkast

3. Geef je inbouwkast diepte

Als je plafond naar beneden blijft hellen totdat het onmogelijk dicht bij de vloer is en er bijna geen verticale wandruimte is, moeten de kastelementen verder naar buiten komen. Een standaard kastelement is 60 cm diep waardoor er voldoende ruimte is om vrij in de ruimte te bewegen. Als de kast ondieper is, zul je problemen krijgen met het ophangen van je kleding. De diepte van de kast waar een hanger wordt geplaatst, moet deze 60 cm diepte mogelijk maken. 

4. Hoe installeer je een roede op een schuine wand? 

Als je er ooit over hebt nagedacht hoe je een kastroede op een schuine muur installeert, ben je al halverwege. Als de kamer klein is en de plafonds sterk hellen, hang dan kaststangen aan een plaat die aan het plafond of de muur is bevestigd. Speciale beugels die direct aan het plafond kunnen worden gemonteerd, zijn een eenvoudigere en goedkopere oplossing om kastruimte toe te voegen aan ruimtes met schuine plafonds.

Kom je er niet uit? Schakel dan hulp in van de experts van Schuifwandkastdirect. Met onze ervaring helpen we je graag bij het samenstellen van jouw ideale schuifwandkast of inloopkast. Internet is onze showroom, hierdoor houden we de prijzen laag. Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak voor jouw droomkast.