Kan je al het laminaat in visgraat leggen?

Kan je al het laminaat in visgraat leggen?

Tijdloze visgraat vloer van laminaat

Een visgraat vloer heeft een luxe en tijdloze uitstraling. Helemaal niet gek dus dat dit veel mensen aanspreekt. En de prijs? Die valt reuze mee als je voor laminaat kiest. Maar kan al het laminaat zomaar in visgraat worden gelegd? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen. In deze blog leg ik het uit.

Niet elke laminaatsoort geschikt voor visgraat motief

Laminaat wordt normaal gesproken in banen gelegd, maar voor een visgraat patroon heb je speciaal visgraat laminaat nodig. De productiemethode en de legmethode verschillen namelijk van die van gewoon laminaat. Visgraat laminaat is speciaal gemaakt voor het leggen van een visgraat patroon. Het is geschikt om in een punt te worden gelegd in plaats van in banen. En heeft vaak rondom een afschuining, waardoor er bij het leggen een mooie V-groef ontstaat. Dit zorgt voor een extra luxe effect.

Visgraat laminaat net zo makkelijk te leggen als gewoon laminaat

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is visgraat laminaat net zo makkelijk te leggen als gewoon laminaat. Het enige verschil is dat het in een ander patroon moet worden geplaatst. Als je al ervaring hebt met het leggen van laminaat, dan zou het leggen van visgraat laminaat geen probleem moeten zijn. Twijfel je? Huur dan een mannetje in via Werkspot.nl of schakel de hulp van vrienden en familie in. Ook de verkoper van het visgraat laminaat heeft vaak wel connecties of een legteam in dienst.

Luxe visgraatvloer die ook betaalbaar is

Een visgraat laminaatvloer heeft een luxe uitstraling en is bovendien zeer duurzaam. Het is daarmee een perfecte optie voor mensen die op zoek zijn naar een vloer die multifunctioneel en stijlvol is. Het laminaat is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor het makkelijk is om iets te vinden wat goed bij je interieur past. En, niet onbelangrijk, het is heel betaalbaar! Misschien ook interessantIndustriële Dressoirs: Het Kruispunt van Stijl, Functionaliteit en Erfgoed