Je keuken verbeteren met een inductie beschermer

Inductie beschermer

Een inductieplaat is voor veel mensen een populaire keuze omdat het voedsel snel en gelijkmatig gaart. Inductiekoken is ook efficiënter dan andere methoden, dus het kan je geld besparen op je energierekening. Doordat je geen gebruik maakt van gas kook je overigens ook nog eens een stuk goedkoper. Daarnaast is het koken op inductie een stuk veiliger dan koken met gas of andere open vlammen.

Als je een inductiebeschermer wilt kopen, kun je ze online of in veel keukenwinkels vinden. Inductiebeschermers worden tussen je kookplaat en je potten en pannen geplaatst. Ze helpen schade aan je kookgerei te voorkomen en zorgen ervoor dat je voedsel gelijkmatig gaart op de inductieplaat.

Inductie beschermer

Er zijn echter ook enkele nadelen aan inductiekoken. Inductiekookplaten kunnen duurder zijn dan andere soorten kookplaten, en ze vereisen speciaal kookgerei dat van ijzerhoudend metaal gemaakt is. Daarnaast kunnen er snel krassen ontstaan op een inductieplaat. Dit is zonde, omdat een inductie kookplaat voor veel mensen een grote investering is. Daarom zijn er tegenwoordig ook inductie beschermers beschikbaar waarmee je je inductieplaat kunt beschermen tegen beschadigingen.

Op Fotocadeau kun je zo’n inductie beschermer bestellen. Je kunt hier kiezen uit ontzettend veel verschillende collecties, maar je kunt er ook voor kiezen om je eigen inductie beschermer te ontwerpen. Een inductie beschermer is in de meeste gevallen helemaal niet duur en zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van je inductiekookplaat.