Invloed van kleur in woonkamers

Tegels

Invloed van kleuren

Ben je benieuwd welke kleuren een positief effect hebben op jouw woonkamer? In dit blog onderzoeken we welke kleuren zorgen voor een optisch ruim gevoel en sfeer in huis. Lees dit blog snel verder en kom erachter welke kleuren helemaal top staan!

Koude of warme kleuren

Kleuren kunnen veel invloed hebben op de sfeer van jouw woonkamer. Ook hebben kleuren de kracht om een kamer groter of kleiner te laten lijken. Eén van de belangrijke keuzes die jij moet maken is of je een voorkeur hebt voor koude of warme kleuren. Koude kleuren laten een kamer bijvoorbeeld al snel groter lijken, doordat ze licht weerkaatsen. Maar warme kleuren zijn voorgrondkleuren en komen bij het binnenkomen van een kamer naar voren, dat zorgt voor een gezellige sfeer maar ook voor een verkleinend effect van de kamer.

Kleuren met elkaar mixen

Je kunt ervoor kiezen om zowel warme als koude kleuren met elkaar te mengen. Door jouw muren voornamelijk met koude kleuren te bekleden, maar wel warme kleuraccenten als meubels te hebben, zorg je voor een gezellig geheel. Pas er wel op dat je het niet te bont maakt. Door voor oranje kussens op een blauwe bank te kiezen kun je zowel genieten van een ruimtelijke sfeer als warmte en gezelligheid.

Lichte en donkere kleuren in huis

Naast warme of koude kleuren kun je ook kiezen voor lichte of donkere kleuren. Donkere kleuren, zoals antraciet, bruin of dieppaars, roepen al snel een gevoel van geborgenheid en gezelligheid op. Aan de andere kant laat dit de kamer wel kleiner ogen. Let er dus bij de samenstelling van je kleurenpalet op dat er evenwicht is en combineer met lichte tinten. Lichte tinten zullen jouw woonkamer op hun beurt weer helder en licht maken.

Meer lezen over wonen?

Wil je graag meer tips over kleuren voor in de woonkamer? Of wil je graag meer inspiratie opdoen voor het invullen van jouw kamers? Kijk dan snel op deze website en lees de leukste artikelen!