Hoeveel subsidie voor vloerisolatie

subsidie vloerisolatie

Duurzaamheid

Het is misschien wel het meest gebruikte begrip de laatste jaren. Duurzaamheid. Veel bedrijven willen duurzaam bezig zijn. Althans, willen. Soms worden ze ook wel enigszins gedwongen door of de overheid of de klanten. Steeds meer klanten eisen dat er iets aan duurzaamheid gedaan word door leveranciers. Bijvoorbeeld op gebied van recycling.

Ook thuis kun je veel doen aan duurzaamheid. Ten eerste kun je natuurlijk je afval netjes scheiden. Je etensresten bij het GFT afval, de plastic artikelen in de oranje container en het echte restafval in de prullenbak en vervolgens in de grijze bak.

Maar je kunt meer doen.

Zonnepanelen

Iets wat veel mensen momenteel laten doen is het laten plaatsen van zonnepanelen. Door het plaatsen van zonnepanelen ga je jouw eigen stroom opwekken met behulp van de zon. Zodoende ben je bezig met het milieu en kun je ook nog eens geld besparen op de langere termijn.

Huis isoleren

Om te zorgen dat je minder energie verbruikt in je huis kun je jouw woning laten isoleren. Als je nog geen dubbel glas hebt kun je dit laten plaatsen.

Heb je een oude woning met een minder goede kap, dan kun je dit dak laten isoleren. Dit zie je nog vaak bij de oude boerderijen op het platteland bijvoorbeeld.

Ook je vloer kun je isoleren. Als je een kruipruimte hebt onder de vloer dan kun je deze ruimte laten opvullen met isolerend materialen. Dit voorkomt dat er warmte verloren gaat de grond in. Daardoor hoef je minder hard te stoken en verbruik je dus minder energie.

subsidie vloerisolatie

Subsidie vloerisolatie/subsidie

Als je bezig gaat met zonnepanelen of het laten isoleren van je huis, dan kun je daarvoor subsidie vloerisolatie/subsidie krijgen. Bijvoorbeeld voor het isoleren van je vloer kun je 7 euro per vierkante meter subsidie krijgen. Hiervoor geld dan wel de voorwaarde dat je minimaal 25 vierkante meter en maximaal 130 vierkante meter laat isoleren.

Het lijkt er op dat de hoeveelheid subsidie in 2022 nog omhoog gaat, maar dit is op moment van schrijven nog niet zeker.

Kortom, ga je op het gebied van duurzaamheid iets doen aan je huis? Check dan zeker even wat de mogelijkheden zijn op het gebied van subsidie.