Hoe vindt u het perfecte trouwpak?

Gefeliciteerd! Je hebt “de ware” gevonden Nu komt het leuke gedeelte – het perfecte trouwpak vinden! Of u nu een grote, traditionele bruiloft plant of een meer intieme en casual bruiloft, u wilt er op uw best uitzien op uw speciale dag. Hier zijn vijf tips die je kunnen helpen het perfecte pak voor je bruiloft te vinden.

Kies de juiste pasvorm

Zorg er eerst en vooral voor dat je een pak kiest dat goed past. Een goed passend pak flatteert je lichaamsbouw en laat je beste eigenschappen zien. Het moet op maat gemaakt zijn voor uw lichaamsvorm, dus ga niet voor iets dat te ruim of te strak zit. Ga zo nodig naar een professionele kleermaker die u kan helpen de pasvorm van het pak aan te passen tot het precies goed zit.

Kies uw kleur

De kleur van trouwpakken heeft de laatste jaren een lange weg afgelegd, met allerlei tinten voor bruidegommen. Klassiek zwart blijft populair, maar als u iets anders wilt, waarom probeert u dan niet marineblauw of houtskoolgrijs? Voor een modernere look kun je lichtere kleuren als beige of tan overwegen. En als u zich echt wilt onderscheiden van de massa, probeer dan een vleugje kleur toe te voegen met felle accenten zoals pochetten of reversspelden.

Kies uw stijl

Als het gaat om trouwpakken is er geen standaardaanpak – alles hangt af van persoonlijke voorkeur en stijl. Geeft u de voorkeur aan een klassieke stijl? Of misschien iets meer eigentijds? U kunt kiezen voor een colbert met één rij knopen en twee knopen of juist voor een colbert met twee knopen en zes knopen – de keuze is aan u! Vergeet niet dat de stijl die u kiest uw eigen persoonlijkheid en smaak moet weerspiegelen.

Overweeg accessoires

Als het gaat om accessoires voor je trouwpak, is minder vaak meer – maar dit betekent niet dat je moet beknibbelen op kwaliteit! Investeer in kwaliteitsartikelen zoals manchetknopen en dasklemmen die jarenlang meegaan; deze voegen een extra vleugje verfijning toe aan elke outfit zonder overdadig te zijn. Bovendien zijn ze een mooi aandenken aan de dag zelf!

Vergeet je schoenen niet

De juiste schoenen kunnen elke outfit compleet maken – en dat geldt zeker voor trouwpakken! Ga voor iets klassieks maar stijlvols zoals Oxford schoenen in zwart of bruin leer; deze passen perfect bij bijna elke kleur of stijl pak en maken toch een fashion statement. Als alternatief zijn loafers ook een uitstekende optie als je op zoek bent naar iets meer ontspannen, maar toch slim genoeg voor een formele gelegenheid zoals een huwelijksceremonie.

Conclusie

Het vinden van het perfecte trouwpak hoeft niet stressvol te zijn – je hebt alleen wat eenvoudige tips en trucs nodig! Begin met het kiezen van een goed passend pak dat past bij je lichaamsvorm en stijlvoorkeur; kies vervolgens een passende kleur plus accessoires zoals manchetknopen en stropdasklemmen; vergeet tot slot niet de schoenen, die alles mooi bij elkaar zullen brengen.

Bron: Pakkend Amsterdam