Hoe maak je een veranda schoon?

veranda

Niemand wil dat zijn huis er vies uitziet, maar soms kan het voelen alsof je de veranda nooit meer schoon krijgt. Het lijkt misschien onmogelijk om bij te blijven met al het vuil dat zich erop ophoopt, maar dat hoeft niet zo te zijn. Als je tijd hebt, probeer dan eens ieder kwartaal het een goede schoonmaakbeurt te geven. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat het jarenlang in topconditie blijft! Als je deze tips opvolgt, ziet je veranda er in een mum van tijd weer als nieuw uit!

Begin met het dak

Dit is eenvoudig, dus laat het je vooral niet afschrikken! Met een tuinslang is het vuil eenvoudig van het dak af te spoelen. Mocht dit onvoldoende zijn, neem dan een spons en geef het dak een goede schrobbeurt en spoel het daarna nogmaals af met de tuinslang. Mocht je bij je goten kunnen dan kun je die ook direct meepakken. Doe hetzelfde met de buitenkant.

veranda

Verwijder alle meubels en spullen

Ben je klaar met het dak en de buitenkant? Dan is het tijd voor de binnenkant. Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar de eerste stap bij het schoonmaken van de binnenkant van je veranda is het verwijderen van alle meubels en spullen. Als je er spullen op hebt staan, ruim deze dan op zodat je gemakkelijker oppervlakken kunt identificeren die wellicht speciale aandacht nodig hebben.

Voordat je hulpmiddelen mee naar buiten neemt om de schoonmaak te beginnen, is het van belang om ervoor zorgen dat ze goed zijn ontsmet om kruisbesmetting te voorkomen; schuursponsjes en andere sponzen kunnen schadelijke bacteriën zoals E. coli en lood bevatten als ze niet grondig worden schoongemaakt.

Schrob de vloer grondig met water en zeep

Als je grondig schrobt met water en zeep, verwijder je al het vuil, zand, steentjes en/of modder dat zich erop heeft opgehoopt. Dit kun je het beste doen met simpelweg een buitenbezem en een emmer zeepsop. Het is af te raden om een hogedrukspuit te gebruiken, omdat dit schade kan veroorzaken. Zorg ervoor dat je zeepsop gebruikt voor maximale hygiëne. Hierna kun je het afspoelen met een tuinslang en het laten drogen.