Hoe kun je jouw eigen droomhuis creëren?

Raamfolie op maat

Als je iemand vraagt om te denken aan zijn of haar droomhuis, dan is de kans groot dat die persoon denkt aan een villa met een zwembad en misschien zelfs wel een privé sportschool. Luxe, luxe en nog eens luxe. Maar, wat als ik je vertel dat je dit allemaal niet nodig hebt om een droomhuis te creëren? Niet iedereen heeft immers het geld om een super groot huis te kopen. Dit is ook helemaal niet nodig! Je kunt prima een kleine woonkamer super leuk inrichten. Zelfs op zo’n manier dat het jouw droomhuis wordt. Tijd voor een metamorfose! Wat dacht je van een ander kleurtje op de muren, andere meubels of raamfolie op maat? Het kan allemaal. In dit artikel geef ik je enkele tips voor het inrichten van een (kleine) woonkamer.

Bestudeer en analyseer

Als je vindt dat jouw woonkamer klein is, vraag je dan af of dat echt zo is of dat je de ruimte niet optimaal benut. Heb je bijvoorbeeld veel meubels staan in je huis, is het een rommeltje of is de lichtinval niet optimaal. Wat is het effect van de kleur op de muren enzovoort. Dit zijn allemaal dingen waar je aan kunt denken. Kortom, bestudeer en analyseer de ruimte zorgvuldig.

Raamfolie op maat

Gebruik de wanden

Het is super leuk om iets aan de muur te hangen. Hierbij is het wel handig dat je verticaal te werk gaat, in plaats van horizontaal. Denk bijvoorbeeld aan lange, smalle kasten. Zo heb je veel opslag, voor relatief weinig ruimte.

Kleuren

Als je nadenkt over de kleuren op de muur, is het altijd een goed idee om voor wit te gaan. Wit creëert namelijk ruimte. Zwart doet het tegenovergestelde. Om je interieur dan weer een frisse look te geven, kun je de witte muur combineren met eventueel wat groene (hang)plantjes. Wedden dat dit jouw droomhuis wordt?

Maak gebruik van de wanden

In kleine ruimtes is het altijd een goed idee om in plaats van horizontaal, verticaal te werk te gaan. Je kunt de wanden in je kleine woonkamer perfect gebruiken als opslag. Denk bijvoorbeeld eens aan smalle hoge kasten gemaakt van een dun frame of doorzichtig materiaal die de kast slanker laten ogen. Of vakkenkasten die je aan de muur bevestigt. Daarnaast kun je met een roomdivider kast de ruimte opdelen, wat vooral in studio’s fijn is.

Als je de ruimte graag optisch wil vergroten kun je gebruik maken van spiegels. Een spiegel zal je woonkamer optisch meer vergroten dan een aantal kleine spiegels in een groep bij elkaar. Ook kan een poster wall het gevoel geven dat de muur eindeloos is, zeker als je ze wat hoger plaatst.