Het gemak van bubbeltjesplastic

bubbeltjesplastic

Bubbeltjesplastic, wie kent het niet? Als je terugdenkt aan je kindertijd, heeft iedereen wel eens al die bubbeltjes kapot gedrukt, omdat het zo’n lekker knetterend geluid maakte. Maar het is natuurlijk bedoeld om kwetsbare artikelen te beschermen. Het is dus voor heel zaken toe te passen. 

bubbeltjesplastic

Waar kan je het voor gebruiken?

Als gezegd is bubbeltjesplastic op meerdere manieren te gebruiken. Tijdens de strenge winter kan het bijvoorbeeld zijn dat bepaalde bomen zoals olijfbomen of citrusbomen bescherming nodig hebben. Als je ze voorzichtig in pakt met het plastic, zijn ze extra beschermd tegen de vorst. Daarnaast kan je het ook gebruiken om breekbare spullen via de post te versturen. Voordat je het verstuurt, wikkel je jouw artikel voorzichtig in de bubbels waarna je het in het pakket kan leggen. Hierdoor is het extra beschermd.

De extra zekerheid bij verhuizen

Het meest wordt bubbeltjesplastic gebruikt tijdens verhuizingen. Hoe vervelend is het als je tijdens het verhuizen net die ene mooie vaas laat vallen en hij in duizend scherven uiteen valt. Of je hebt al je glazen en servies in een doos en tijdens het transport breken er kleine stukjes af door het gerammel en geschommel van de auto. Door jouw kostbare en breekbare spullen in het plastic te verpakken is de kans minimaal dat er iets mee gebeurt, behalve als je er roekeloos mee om gaat natuurlijk. Het is niet alleen voor glas- en servieswerk, maar dus ook voor vazen, tv’s en andere kwetsbare spullen te gebruiken. Het maakt dus eigenlijk niet uit hoe groot een artikel is, het is altijd wel in te pakken. Daarnaast kan je het ook gebruiken om ruimte in dozen op te vullen zodat het tijdens het transport niet gaat schuiven. Handig toch?!