Heb jij de juiste doucheput gekozen?

Er zijn van die onderdelen in je woning waar je eigenlijk nooit over nadenkt. Bijvoorbeeld de doucheput. En het is goed nieuws als je hier nooit over na hoeft te denken, want dit betekent dat alles naar behoren werkt. Je merkt dan eigenlijk niet eens op dat dit in je huis aanwezig is. Maar werkt jouw doucheput niet goed, omdat deze defect is of omdat je de verkeerde gekozen hebt, dan merk je hoe belangrijk dit toch zo kleine onderdeel eigenlijk is! Moet je een nieuwe aanschaffen, onderschat dit dan zeker niet en zorg ervoor dat je de juiste kiest.

De juiste doucheput

Als je een badkamer gaat renoveren of als je badkameronderdelen voor jouw nieuwbouwwoning uitzoekt, dan is de doucheput niet iets waar jij eigenlijk echt bij stilstaat. Je bent druk met het uitkiezen van mooie tegels voor op de vloer en voor aan de muren. Je denkt na over wel of geen wc in de badkamer plaatsen. En kies je voor een douche of een bad, of misschien wel allebei? Het is logisch dat je hier het meest over nadenkt, want dit zijn zaken die in het oog springen en waar je iedere dag weer mee te maken krijgt. Maar zoals gezegd is de keus van de juiste doucheput ook van groot belang. Het is immers ontzettend vervelend als jij staat te douchen en het water loopt maar niet weg. Je wilt niet steeds de kraan uit hoeven zetten om te wachten tot je niet meer met je voeten in een laag water staat. Je wilt er ook niet na de bouw van je woning of de renovatie van je badkamer achter komen dat je verkeerd gekozen hebt. Want een doucheput vervangen is nog niet zo eenvoudig. Vaak zit deze immers ingemetseld in de vloer. Vervanging betekent dan ook vaak hak- en breekwerk en daar zit je niet op te wachten!

Kies voor aquaberg

Je wilt dus meteen de juiste doucheput kiezen en dat kan als je kiest voor een van de vele opties van aquaberg. Zij hebben een groot assortiment, waardoor ze voor iedere situatie wel een geschikt exemplaar beschikbaar hebben. Als je niet zeker weet welke voor jou de beste keus is, dan kun je hier natuurlijk altijd even navraag naar doen. Welke opties bieden zij nu allemaal? Zij bieden bijvoorbeeld verschillende mogelijkheden wat betreft verstelbaarheid, te weten: 

  • in hoogte verstelbaar
  • niet in hoogte verstelbaar
  • verticaal en horizontaal verstelbaar

Maar dat is niet het enige punt waarop jij keus hebt. Je kunt bij hen kiezen voor een doucheput die helemaal van RVS gemaakt is, maar ook een combinatie van kunststof en RVS is een mogelijkheid. Daarnaast bieden ze verschillende formaten, verschillende belastbaarheid, onderaansluiting of zijaansluiting. En dan kan ook de inbouwdiepte nog verschillen. Wat in ieder geval bij alle exemplaren zo is, is dat ze door het specifieke ontwerp gemakkelijk schoon te houden zijn. Zo voorkom je verstoppingen en problemen met de waterafvoer. Ben jij op zoek naar een goede kwaliteit doucheput, dan kun je bij aquaberg zeker een exemplaar vinden dat precies bij jouw situatie past!

Lees meer…