Hangtoiletten of staande toiletten?

toilet

Vroeger zag iedereen altijd staande toiletten. Of dit nu thuis was of bij iemand anders, je zag amper hangtoiletten. Je wilt graag een nieuwe wc, maar welke ga je nu kiezen? Er zitten best wat verschillen tussen deze twee toiletten. Het is belangrijk om te weten wat de overeenkomsten en verschillen zijn wanneer je de keuze moet gaan maken. Hierdoor weet je welk toilet past in je wc of badkamer!

Hangtoilet

Bij dit toilet is er een inbouwreservoir achter een wand geplaatst. Hierbij hangen deze aan een frame dat bevestigd zit in de muur. Bovendien is het voorzien van eventuele aansluitingen voor spoelwater en rioolafvoer. Het onderhouden van dit toilet is makkelijker dan bij een staand toilet, omdat het toilet een paar cm van de grond hangt. Hierdoor kun je de onderkant en de vloer goed schoonmaken.

hangtoiletten

Staande toilet

Dit wordt ook wel een traditioneel toilet genoemd en is nog steeds de populairste toilet in de wereld. Bij staande toiletten horen reservoirs die zorgen voor spoeling, bij hangtoiletten niet. Het waterreservoir is zichtbaar en vormt een geheel met de pot. Hierbij praat je over een duoblok toilet, maar als het reservoir los zit van het toilet, dan praat je over een losse stortbak.