Ga mee met de trends met zwarte kunststof kozijnen

zwarte kunststof kozijnen

We kunnen er bijna niet meer omheen: zwarte kunststof kozijnen zijn helemaal hot en happening. Waarom is dit nu eigenlijk? Zwarte kozijnen geven jouw woning een klassieke, maar moderne uitstraling. Het valt vooral erg op in een interieur met witte muren, omdat het dan een mooi contrast geeft. De laatste tijd zien we dat het steeds populairder wordt om zwart en antraciet te combineren met wit. Deze woningen vallen op tussen de andere woningen en zien er ook veel nieuwer uit. 

Kunststof kozijnen aan de binnenkant

Zwarte kunststof kozijnen worden vooral aan de buitenkant van woningen geplaatst, vaak in combinatie met een zwarte voordeur en zwarte zonwering, zodat het één geheel wordt. Echter kun je er ook voor kiezen om de kozijnen aan de binnenkant van de woning zwart te laten maken. Dit geeft echt een unieke, industriële uitstraling. Vooral wanneer je dit combineert met andere huidige trends als zwarte binnendeuren en een visgraatvloer. 

zwarte kunststof kozijnen

Langdurige trend?

Het voordeel van deze trend is dat het in neutrale kleuren is, namelijk zwart of antraciet. Hierdoor kunnen deze kozijnen jaren mee, want zwart past natuurlijk overal bij. Trends die kortstondig zijn, zijn vaak trends met felle kleuren of opvallende patronen en/of materialen. Dit soort trends zijn natuurlijk niet zo tijdloos als neutrale kleuren. Een tip is om trends met zulke kleuren of patronen eerder te implementeren in de details van het interieur, zoals kussenslopen of decoratie. Dat kost minder geld en is makkelijker vervangbaar.