Fotoplank monteren

Door een fotoplank aan je muur te monteren kun je de mooiste foto’s en herinneringen laten zien. Je kan naast foto’s nog meer leuke accessoires plaatsen, zodat je fotoplank een unieke sfeer krijgt. Een fotoplank monteren kan erg eenvoudig zijn. Volg onderstaande 5 stappen en het moet helemaal goed komen.

Stap 1

Weet je al waar je de plank precies wilt gaan monteren? Mooi! Kijk vervolgens naar het gewicht van de plank en het gewicht van de foto’s en mogelijke accessoires die op de fotoplank worden geplaatst. Gaat het om redelijk zware spullen? Dan is het goed om gebruik te maken van een dragende muur. Daarnaast is het gebruik van gipsplaatankers een mogelijkheid.

Stap 2

De hoogte van de fotoplank kan je eenvoudig markeren door het gebruik van een potlood. De markering komt op de plek waar de eerste schroef wordt gezet. Gebruik een waterpas en een meetlint om dit nauwkeurig te doen. Vervolgens zijn pluggen aan te raden zodat de fotoplank stevig blijft zitten. Ook gebruik je minimaal twee schroeven voor het monteren van je fotoplank. Als het gaat om een zwaardere plank dan kan je meerdere schroeven en pluggen gebruiken. Markeer iedere plek op de muur waar een schroef gezet gaat worden.

Stap 3

Dan is het zaak om de boormachine erbij te pakken. Je boort een gat waar de plug geplaatst gaat worden. Gebruik de juiste boorkopjes voor de maat plug die je gaat gebruiken. Daarna bevestig je de schroeven met een schroevendraaier in de plug en plaats je vervolgens de fotoplank.

Stap 4

Nu kan je de kracht van je geplaatste fotoplank gaan testen. Deze moet uiteraard tegen een stootje kunnen. De plank kan wellicht een beetje blijven wiebelen maar dit is niet erg. De plank moet niet te extreem wiebelen en goed op zijn plek blijven staan als je je bijvoorbeeld door de ruimte heen beweegt.

Stap 5

Fijn! Je fotoplank staat nu helemaal goed en het is nu tijd om je fotoplank te voorzien van leuke foto’s en andere leuke ornamenten. Denk hierbij aan diverse fotolijsten, kleine plantjes inclusief een mooie plantenpot. Ook leuke kleine klokjes of trendy beeldjes doen het goed op een fotoplank. Spiegels zijn ook een aanrader omdat je op deze manier een soort kleine kaptafel kan creëren. Maak gebruik van kleine posters, schilderijen, je favoriete boek en kaarshouders inclusief kaarsjes.

Door je meest geliefde foto’s te combineren met deze accessoires ontstaat een eigen sfeer die gezien mag worden.

Bron: 123vrijwonen.nl