Farrow & Ball verf en welke jij het beste gebruikt

Farrow & Ball

Ben jij bekend met alle verschillende soorten verf die tegenwoordig beschikbaar zijn? Veel mensen vinden het lastig om de juiste verf te kiezen voor een nieuw project. Het gaat namelijk niet alleen over de kleur maar ook over het type. Ga je namelijk buiten verven? Of toch binnen? Daarbij wat voor soort dekking zoek je? Het is dus best een ingewikkelde keuze en het assortiment is erg groot. Daarom is het belangrijk om een verf merk te kiezen wat genoeg keus biedt, maar ook genoeg informatie geeft om de beste verf te kopen. Een voorbeeld hiervan is Farrow & Ball.

Farrow & Ball

De basis van je huis schilderen

Als je begint met het schilderen van een muur denk je dat het misschien zo gedaan is. Nou is een muur schilderen niet erg ingewikkeld en kan het ook best snel gedaan worden. Het is hierbij wel belangrijk om je goed te verdiepen in hoe je dit het beste doet. Voor je namelijk begint met je gekleurde verf, moet er eerst een basislaag op de muur. Als je een muur opnieuw gaat schilderen moet je eerst de oude verf eraf schuren. Hierna is het belangrijk dat je gebruik maakt van een primer of grondverf. Deze middelen zorgen er namelijk voor dat de verf beter hecht op de ondergrond.

Verschillende type muurverf en hun doel

Nu de grondlaag erop zit is het tijd om te gaan schilderen. Er zijn verschillende soorten verf. Ten eerste heb je verf op terpentinebasis dit zorgt ervoor dat de muren weerbestendig zijn. Dit is dus goed voor buiten. Ten tweede is er acrylverf op waterbasis, deze verf wordt veel gebruikt. Dit komt door het gemak waarmee de verf aan te brengen is en de snelle droogtijd. Deze verf kan wel minder goed tegen vocht. Bepaal dus vooraf waar de verf aan moet voldoen. Daarbij is het belangrijk om te kiezen voor een merk wat goede kwaliteit levert. Zo zit jij er bij je volgende herdecoratie gezellig bij.