Een nieuwe bureaustoel kopen

Een goede bureaustoel is ontzettend belangrijk. Helemaal in een tijd waarin we veel thuis werken, moet ook thuis een goede bureaustoel voldoen aan verschillende eisen. In deze tekst gaan we daarom kijken bij de bureaustoel. Welke eisen zijn er waar een bureaustoel van Officetopper.com aan moet voldoen en waarom zijn deze eisen dan allemaal zo belangrijk?

Waarom is een goede bureaustoel zo belangrijk?

Een bureaustoel is een stoel waar je aan zit achter een bureau. Deze gebruik je dus om aan het werk te gaan en meestal zijn werkdagen vrij lang. Je brengt dus ook een hele hoop tijd door op zo’n stoel. Met die reden is het belangrijk dat de stoel waar je op zit aan verschillende eisen voldoet. Dat komt omdat er anders vervelende problemen kunnen ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rugklachten. 

Wanneer je voor een lange tijd in een verkeerde houding zit, kan dit ernstige rugklachten veroorzaken. Dit kan bestaan uit lichte rugklachten, maar kan uiteindelijk zelfs oplopen tot een hernia. Het is dus belangrijk dat alle lichaamsdelen door de stoel goed ondersteunt worden. Ook de schouders en armen omdat er ook vanuit deze onderdelen van het lijf problemen kunnen ontstaan die zorgen voor vervelende lichamelijke klachten. Laten we een kijkje nemen bij de onderdelen waar een goede, nieuwe bureaustoel aan moet voldoende zodat de kans op klachten minimaal blijft.

Waar moet een nieuwe bureaustoel aan voldoen?

Allereerst is het belangrijk dat de stoel in te stellen is op verschillende lichamen. Niet iedereen heeft hetzelfde lichaam en daarom is het dus belangrijk dat de stoel aangepast kan worden aan de persoon die er op zit. Dit kan bijvoorbeeld door de rugleuning aan te passen, maar ook door de stoel omhoog en naar beneden te bewegen wanneer we het hebben over het zitvlak. 

Voor een mens is het belangrijk om in de juiste houding te zitten en die is als volgt. Wanneer iemand op de stoel zit, moet hij zijn rug recht tegen de leuning kunnen houden en moet deze voldoende ondersteund worden door de leuning. Dat kan klachten in de gehele rug voorkomen. Daarnaast moet iemand op de hoogte zitten waardoor hij zijn knieën kan buigen, maar tegelijkertijd zijn voeten plat op de grond moet kunnen zetten. Dat kan klachten in de onderrug voorkomen. Ook de armen moeten voldoende ondersteund worden door de leuningen aan weerszijden van de stoel. De stoel moet vervolgens ook op een bepaalde afstand van het bureau staan en het beeldscherm op een bepaalde hoogte. Dit is om nekklachten te voorkomen.