Drie woontrends in 2023

De lente is begonnen, dus het is tijd om een fijn en mooi nestje te bouwen. Kan jouw woning wel wat opgefrist worden voor het nieuwe jaar en het nieuwe seizoen? Dan is het nu de tijd om dit lekker aan te pakken. Ben jij benieuwd naar de drie woontrends die jij in jouw woning kunt toepassen? Lees dan vooral verder!

De natuur terug in je huis

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het wordt tijd om de natuur weer terug in onze woningen te halen. Niet alleen door hier en daar bloemen in een vaas te stoppen. Nee, een echte interieurontwerper haalt de natuur naar binnen met groentinten op de muren en bloemkleuren in de stoffering. Vooral de Art Deco stijl werkt hier goed mee samen, waar de felle en diepe kleuren worden gecombineerd met de meer neutrale tinten van goud en zilver. Ook kun je hiermee lekker losgaan met prints die we kennen uit de natuur, hoe opzichtiger, hoe beter bij de Art Deco stijl. Wil je alsnog natuur terugvinden in je woning zonder dat het meteen overweldigend is, dan kun je dit ook combineren met de tegenovergestelde stijl van Minimalisme. Hierbij laat je de prints liggen, maar kies je voor vernieuwende en natuurlijke structuren in de stoffering. De kleuren kunnen bij een minimalistische stijl nog altijd de diepe kleuren van de natuur zijn, maar je kunt ook spelen met een statement kleur op de muur om vervolgens het interieur rustig te houden.

We blijven verduurzamen

Met de steeds duidelijkere klimaatveranderingen en de focus op wat de gewone mens kan doen om bij te dragen aan het verbeteren van de wereld, komt direct een mooie woontrend om de hoek kijken. Recyclen, of eigenlijk upcyclen, van meubels is tegenwoordig een hele trend geworden op TikTok en sijpelt daardoor ook door in de huidige markt. Deze woontrend is perfect te combineren met de Bohemian interieurstijl. Bij Boho-chique of Bohemian wonen horen namelijk veel natuurlijke elementen en het hergebruiken van al bestaande meubels en woonaccessoires. Het hout mag prima met een mooie rode tint opgeleukt worden binnen deze trend. Combineer dit vooral ook met de ton sur ton look, waarbij je één kleur kiest die je vervolgens in verschillende tinten terug laat komen. Ook binnen deze trend en woonstijl kun je veel kleuren gebruiken, maar Bohemian kan ook in meer neutrale kleuren worden toegepast. Als een echte Bohemian mag je prima meubels van de straat plukken of goedkoop op de kop tikken bij de kringloopwinkel, sterker nog, dit geeft juist aanzien binnen de community.

Schrikwekkend veel kleur

Het moge duidelijk zijn dat kleur dé belangrijkste trend is binnen het interieurontwerpen. Hoewel de crème tinten en neutrale kleuren lekker rustgevend zijn, loop je al aardig voor als je van deze tinten overstapt op pastelkleuren in je interieur. Vooral lila, olijfgroen, lucht blauw en poederroze zijn kleuren die een makkelijke overstap zijn van een beige interieur naar meer kleur. Ben jij al gewaagder, dan kun je voor de echt diepe kleuren kiezen. Zoals eerder al benoemd past dit goed bij de Art Deco stijl, maar je kunt dit ook goed combineren met de Maritieme woonstijl. Bij de Maritieme look horen diep donkerblauwe en turquoise kleuren gecombineerd met hout en metaal tinten. Hierbij kun je wel spelen met de structuren van de stoffering, wil je het luxueus houden, dan kies je voor fluwelen stoffen. Wil je liever een ontspannen sfeer creëren, dan kun je beter gaan voor katoenen of linnen stoffen. Combineer je meubels met woonaccessoires die duidelijk refereren aan het bootleven en dan voel jij je elke dag alsof je lekker de zilte zeelucht inademt in het comfort van je eigen woning.