Draai en kiep raam bestellen online

Een draai en kiep raam is een ontzettend handige keuze. Een draai en kiep raam heeft de meeste keuzes als het gaat om het verstellen van het raam. Voor ventilatie in huis kan dit ontzettend fijn zijn. Als het flink waait kun je het huis heerlijk doorluchten. Mocht het een keer regenen dan kun je het raam makkelijk op een kiertje zetten. In ruimtes zoals de slaapkamer kan dit ontzettend fijn zijn. Ook in de keuken kan het fijn zijn om alles goed door te kunnen luchten. Bij een draai kiep raam zijn tevens allemaal extra opties mogelijk zoals een hor. Hierdoor kun je genieten van veel ventilatie en ben je beschermd tegen vliegen en ander ongedierte.

Een draai kiep raam bestellen

Als je een draai en kiep raam gaat vervangen dan is een kunststof kozijn een goede keuze. Kunststof gaat ontzettend lang mee en is onderhoudsvriendelijk. Als je daarbij kiest voor een draai kiep raam, kun je ook genieten van een functioneel raam. Voor ramen in de slaapkamers kan dit ontzettend fijn zijn. Je kunt het raam zorgeloos open laten staan en door laten luchten. Voor een prettig klimaat in huis is een draai kiep raam dan ook een ideale optie. Het raam is in veel standaardmaten te verkrijgen. Als het mogelijk is kun je ook een draai kiep raam op maat bestellen. Hierdoor is er altijd een passend raam verkrijgbaar.

Verschillende soorten ramen 

De scharnieren op een draai en kiep raam bepaald natuurlijk waar het raam naar toe kan draaien en kantelen. In een regulier raam zitten de scharnieren aan de zijkant van het kozijn. Het raam kan dan ofwel naar links ofwel naar rechts worden geopend. Een kiepraam heeft scharnieren aan de bovenkant of aan de onderkant. Hierdoor kun je het raam een klein stukje open zetten en zal het raam naar binnen kantelen. Beide soorten ramen hebben ieder een ander voordeel.

De voordelen van een draai kiepraam

Door een draai kiep blokkering kun je het draai en kiep raam zo open doen zo jij wilt. De draai kiep blokkering is het knopje die je op het raamkruk zit. Op het raamkruk zit een knopje met de draai kiep blokkering, hiermee kun je het raam sluiten, de raamkruk draaien naar de gewenste stand en het raam veilig openen. Dit is een praktisch en veilig mechanisme om het raam in te kunnen stellen op de gewenste stand. Een draai kiep raam heeft het grote voordeel dat het voor meer licht in huis zorgt omdat je het raam in verschillende posities kan zetten. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je een maximale hoeveelheid licht en ventilatie in je huis krijgt. Het is een multifunctioneel mechanisme want de kiepstand is veilig om open te houden. Denk aan de veiligheid voor strengere weersinvloeden zoals veel wind of regen. Daarnaast is de kleine kiepstand, of in de haak, veilig wanneer je kinderen thuis hebt. Als je het raam helemaal open wilt om je huis maximaal door te luchten, dan kun je heel simpel het raam verstellen. Een draai kiep raam van Meneerkozijn.nl biedt dus vele mogelijkheden in huis.